Σημερινή

Παρασκευή, 14/12/2018
RSS

Εργαζόμενοι-προύχοντες στις ομοσπονδίες

| Εκτύπωση | 03 Δεκέμβριος 2017, 18:03 | Σημερινή

ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΔΕΝ ΕΝΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΡΙΑ ΜΕ €3.500 ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΠΕΝΤΟΧΙΛΙΑΡΟΥ. ΣΥΝΟΛΙΚΑ 46 ΑΤΟΜΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΕΣ ΝΑ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ.

Σύζυγοι εργάζονται στις ομοσπονδίες με συνολικό μισθό πάνω από €10.000. Σκιές στα συμβόλαια του προσωπικού είχε εντοπίσει ο Γενικός Ελεγκτής


Ο στίβος θεωρείται από πολλούς ως ο βασιλιάς των σπορ. Στην Κύπρο είναι σίγουρα ο βασιλιάς των παχυλών μισθών για τους εργαζομένους στην Ομοσπονδία. Έξι εργαζόμενοι μοιράζονται το ποσό των… €175.000 ετησίως, με έναν εξ αυτών να έχει μισθό άνω των επτά χιλιάδων ευρώ μηνιαίως. Οι τρεις από τους έξι εργαζομένους, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η «Σημερινή της Κυριακής», κινούνται στο όριο των €4.000 μηνιαίως. Την ίδια ώρα, συμπτώματα οικογενειοκρατίας επικρατούν και στις ομοσπονδίες. Ειδικότερα, δύο σύζυγοι εργάζονται στις ομοσπονδίες με συνολικό μισθό πάνω από €10.000. Ένας στους 4 εργαζομένους στις ομοσπονδίες που χρηματοδοτεί ο ΚΟΑ αμείβεται με μισθό που ξεπερνά τις €2.500.

Στραβά μάτια… στη κρίση

Το 2013, όταν η οικονομική κρίση μάς έτριξε τα δόντια, το Υπουργείο Οικονομικών ζήτησε με επιστολή του προς όλα τα υπουργεία, κυβερνητικές υπηρεσίες και ημικρατικούς οργανισμούς, κατάλογο με τους μισθούς και επιδόματα που παραχωρούν στο προσωπικό τους, με σκοπό την επανεξέτασή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σημερινής» της Κυριακής, οι μισθοί των εργαζομένων στις ομοσπονδίες δεν μειώθηκαν ούτε ένα σεντ, παρά την παρέλευση σχεδόν πέντε χρόνων.

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στην "Σημερινή της Κυριακής" που κυκλοφορεί στα περίπτερα.