Σημερινή

Δευτέρα, 10/12/2018
RSS

«Πλούσιες ευχές» μοίραζε η Ροζίτα στους συνεργάτες της

| Εκτύπωση | 03 Δεκέμβριος 2017, 18:00 | Της Φρόσως Βιολάρη

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΥΛΙΔΟΥ

Ανατρεπτική κατάθεση, που αλλάζει τον ρουν του πολύκροτου «Σκανδάλου Ροζίτα», έδωσε η ίδια η βασική κατηγορούμενη την περασμένη Δευτέρα, στα γραφεία των ανακριτών του ΤΑΕ Λεμεσού.

Η Ροζίτα Παυλίδου έφερε τα πάνω-κάτω στο σκάνδαλο της διασπάθισης περίπου πέντε εκατομμυρίων από ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ. Μερικά εξ αυτών των ερευνητικών προγραμμάτων ήταν σε συνεργασία και με το Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η φερόμενη ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης, στη θεληματική της κατάθεση, δυο ημέρες πριν από την έναρξη της διαδικασίας ενώπιον Κακουργιοδικείου, αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της και να κατονομάσει επιπλέον πρόσωπα ως φερόμενους συνεργούς της στην όλη υπόθεση. Υπέδειξε στους ανακριτές τον ρόλο των συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία, ουσιαστικά, «καρφώνει» ότι έλαβαν επίσης χρήματα από την εκπόνηση των ερευνητικών προγραμμάτων.

Τα καυτά e-mails με τις κατευθυντήριες

Το SigmaLive εξασφάλισε και παρουσιάζει τις καθοριστικές συνομιλίες της Παυλίδου με συνεργάτη της σε ένα εκ των 23 ερευνητικών προγραμμάτων. Οι εν λόγω συνομιλίες είναι από ηλεκτρονικά μηνύματα και αφορούν διακινήσεις στο εξωτερικό της Παυλίδου με συνεργάτες της και διαμονές σε ξενοδοχεία. Ένα απ’ τα μηνύματα, εξάλλου, αφορά την αγορά του περιβόητου ηλεκτρονικού υπολογιστή μάρκας Apple.

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στην "Σημερινή της Κυριακής" που κυκλοφορεί στα περίπτερα.