Σημερινή

Παρασκευή, 14/12/2018
RSS

Στα χέρια του Εισαγγελέα η επιστολή

| Εκτύπωση | 03 Δεκέμβριος 2017, 18:02 | Της Άννας Μαρίας Ευτυχίου

ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΩΣ ΓΕΝΙΚΗ ΕΛΕΓΚΤΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΙΔΙΩΤΗ 7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ

Χιονοστιβάδα οι εξελίξεις σε σχέση με την αγορά μέσω απαλλοτρίωσης του Κτηματολογίου Λάρνακας. Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που είχε αποκαλύψει η «Σημερινή»


Διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση με την αγορά, μέσω απαλλοτρίωσης, του Κτηματολογίου Λάρνακας το 2009. Σύμφωνα με την Ελεγκτική Υπηρεσία, πληρώσαμε 7 εκατομμύρια περισσότερα απ' όσα είναι η αξία των επαρχιακών γραφείων. Την κατά 40% υπερτιμημένη αγορά, σύμφωνα με την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, καλείται να καλύψει ο φορολογούμενος πολίτης.

Μετά από νέες πληροφορίες, που περισυνέλεξε ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, και παρουσίασε την περασμένη Πέμπτη στα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, στην οποία συζητείται το θέμα, διαφαίνεται πως το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο απ' ό,τι υπολογιζόταν και εμπλέκει ηχηρά ονόματα της τότε κυβέρνησης, τον τότε Διευθυντή του Κτηματολογίου και την τέως Γενική Ελέγκτρια και νυν Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Ζητεί, μάλιστα, από τον Γενικό Εισαγγελέα να εξετάσει κατά πόσον προκύπτουν ποινικά αδικήματα.

Τεράστιο σκάνδαλο

Ήδη από την περασμένη Τετάρτη βρίσκεται στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Κώστα Κληρίδη επιστολή καταπέλτης, στην οποία δίνονται δεκάδες στοιχεία, που δεν συνάδουν με παλαιότερη έκθεση την οποία είχε ετοιμάσει η τέως Γενική Ελέγκτρια, όταν κλήθηκε να καταθέσει στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα. Συγκεκριμένα, οι δύο εκθέσεις, παρόλο που βασίστηκαν στα ίδια στοιχεία, καταλήγουν σε εντελώς διαφορετικό συμπέρασμα ως προς τη λογικότητα του ποσού που καταβλήθηκε για απόκτηση του κτηρίου.

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στην "Σημερινή της Κυριακής" που κυκλοφορεί στα περίπτερα.