Σημερινή

Δευτέρα, 10/12/2018
RSS

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ Τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα

| Εκτύπωση | 03 Δεκέμβριος 2017, 18:00 | Της Μικαέλλας Λοΐζου

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΤΗΣ «Σ»

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ Η ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ. ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΕΙΩΣΗ 6% ΣΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΟΣΩΝ ΤΑ ΙΕΡΑΡΧΟΥΝ ΩΣ ΠΡΩΤΟ ΖΗΤΗΜΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΜΕ 46%


Με λίγο πιο θετικό φακό, απ' ό,τι το καλοκαίρι, βλέπουν τα πράγματα στην Κύπρο οι πολίτες, σύμφωνα με το δεύτερο κοινωνικό βαρόμετρο, που πραγματοποίησε το IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και παρουσιάζει σήμερα η «Σημερινή».

Πρόκειται για επανάληψη κατά τον μήνα Νοέμβριο, της έρευνας που δημοσιεύσαμε τον Ιούλιο του 2017, με στόχο να εντοπιστούν πιθανές μετατοπίσεις στις απόψεις των Κυπρίων για ζητήματα της καθημερινότητάς τους. Αν και δεν θεωρούν την κατάσταση ευρύτερα πολύ καλύτερη, σε επιμέρους ζητήματα εμφανίζονται πιο ευχαριστημένοι. Τα οικονομικά προβλήματα, πάντως, παραμένουν η κυριότερη ανησυχία των πολιτών.

Ταυτότητα έρευνας

Γραφείο:
IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας,
Ανάθεση: Εφημερίδα «Σημερινή»,
Ημερομηνία διεξαγωγής: Νοέμβριος 2017,
Κάλυψη: Παγκύπρια - Αστικές & Αγροτικές περιοχές,
Χαρακτηριστικά δείγματος: Άνδρες και Γυναίκες ηλικίας 18+,
Μέγεθος δείγματος: 500 άτομα,
Επιλογή δείγματος: Τυχαία στρωματοποιημένη δειγματοληψία,
Συλλογή στοιχείων: Τηλεφωνικές συνεντεύξεις με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου.

Μεγαλύτερη ικανοποίηση [1 α+β]

Ελαφρώς καλύτερη βρίσκουν την κατάσταση στην Κύπρο σήμερα οι πολίτες, σε σχέση με τον Ιούλιο, καθώς το 41% την χαρακτηρίζουν καλή τον Νοέμβριο, έναντι 39% το καλοκαίρι. Ταυτόχρονα, οι Κύπριοι είναι σαφώς πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους τώρα, καθώς το 73% που δηλώνουν ικανοποιημένοι τον Νοέμβριο, είναι κατά δέκα μονάδες υψηλότερο από την αντίστοιχη απάντηση τον Ιούλιο.

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στην "Σημερινή της Κυριακής" που κυκλοφορεί στα περίπτερα.