Σημερινή

Κυριακή, 24/06/2018
RSS

Το συνεχιζόμενο τσουνάμι του Κρανς Μοντανά

| Εκτύπωση | 06 Αύγουστος 2017, 15:02 | Του Χρίστου Χαραλάμπους

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΙΚΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο ΕΣΠΕΝ ΜΠΑΡΘ ΕΪΝΤΕ ΑΠΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΤΑ ΑΠΟΝΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟ ΚΡΑΝΣ ΜΟΝΤΑΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ ΤΗΝ Ε/Κ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ. ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Στο κάδρο ενδεχόμενο καταγγελίας της Τουρκίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, αν υπάρξουν οι κατάλληλες συμμαχίες

Αλληλοτρώγονται με απίστευτες καταγγελίες Πρόεδρος Αναστασιάδης - Άντρος Κυπριανού


Με προίκα το παράγωγο των συνομιλιών, που κατά το Προεδρικό σε πολλά σημεία είναι πολύ καλύτερο και από τις διατάξεις του Συντάγματος του 1960, αλλά και με τη «στάμπα» του φιλότουρκου (όπως και πολλοί προηγούμενοι) αποχαιρέτισε την Κύπρο και το Κυπριακό ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Έσπεν Μπαρθ Έιντε. Η επόμενη, πλέον, εμπλοκή του θα είναι και η πλέον καθοριστική, αφού ετοιμάζει την έκθεση καλών υπηρεσιών στη σκιά της αποτυχίας, καθώς και μια δεύτερη, που θα είναι απόρρητη και θα αποτελέσει τον οδηγό σε μια νέα πρωτοβουλία.

Υπονοούμενα

Αν κάτι πρέπει κάποιος να ξεχωρίσει από την τελευταία παρουσία του Έιντε στην Κύπρο και τον προεδρικό λόφο είναι τα ξεκάθαρα υπονοούμενα που άφησε ως προς την προοπτική για μια νέα πρωτοβουλία στο Κυπριακό, διερωτώμενος, κάποια στιγμή, χαρακτηριστικά, «αν ποτέ υπάρξει μια νέα προσπάθεια, και εάν κάποιος προσπαθήσει ξανά».

Διαβάστε περισσότερα στην έκδοση της "Σημερινής" της Κυριακής που κυκλοφορεί...