Σημερινή

Κυριακή, 24/06/2018
RSS

Τρέχει η Λευκωσία να προλάβει τα χειρότερα…

| Εκτύπωση | 16 Ιούλιος 2017, 15:02 | Του Χρίστου Χαραλάμπους

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΠΟΝΤΙΟΠΙΛΑΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ Η.Ε. ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΘΕΜΑΤΑ

ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΔΙΔΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ, ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ, ΝΑ ΕΠΙΜΕΡΙΖΕΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ

Επιστολές σε θεσμούς και Αρχηγούς Κρατών φεύγουν από το Προεδρικό, που ισορροπεί σε μια λεπτή γραμμή…
Αγώνας επικοινωνιακής επικράτησης με Τουρκία, που έβαλε μπρος την προπαγάνδα


Να μετατρέψει το οριστικό ναυάγιο σε προσωρινό, ώστε η ελπίδα για λύση, έστω και άκρως περιορισμένη, να παραμείνει ζωντανή επιχειρεί το Προεδρικό. Έχει, όμως, να αντιμετωπίσει την οργανωμένη και καλά ενορχηστρωμένη προπαγάνδα της Τουρκίας, που τρέφεται ασύστολα από την ακατανόητη, για κάποιους, ποντιοπιλατική στάση των Ηνωμένων Εθνών. Και όλα αυτά, στη σκιά της έντασης που καταγράφεται στην Κυπριακή ΑΟΖ με τη γεώτρηση στον στόχο «Ονησίφορος» του θαλάσσιου τεμαχίου 11 να βρίσκεται σε εξέλιξη, από την κοινοπραξία των κολοσσών ΕΝΙ και ΤΟΤΑΛ. Ένταση την οποία καταγράφουν, μάλιστα, και τα Ηνωμένα Έθνη.

Μάτια στη Νέα Υόρκη

Προεδρικό και διεθνής κοινότητα έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους στη Νέα Υόρκη, εκεί όπου αύριο, ο υπ' ατμόν Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας. Με επίκεντρο το ναυάγιο στο Κρανς Μοντανά, άπαντες περιμένουν να ανιχνεύσουν τους σχεδιασμούς του διεθνούς οργανισμού, που δείχνει να βιάζεται για να επαναφέρει τον διάλογο μεταξύ των δύο κοινοτήτων, ώστε να μην χαθεί το παράγωγο δύο ετών διαπραγματεύσεων.

Διαβάστε περισσότερα στην έκδοση της "Σημερινής" της Κυριακής που κυκλοφορεί...