Σημερινή

Τρίτη, 19/06/2018
RSS

Έτσι φτάσαμε στο τέλος

| Εκτύπωση | 16 Ιούλιος 2017, 15:03 | Του Σωτήρη Παπαδόπουλου

ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΙΑΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΣΤΟ ΚΡΑΝΣ ΜΟΝΤΑΝΑ

Η "ΣΗΜΕΡΙΝΗ" ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Στο θέμα που είχε να δώσει η Τουρκία, τις εγγυήσεις και την Ασφάλεια, μπήκε τέλος έπειτα από εννέα χρόνια συνομιλίες


Ο Νίκος Κοτζιάς έρχεται στην Κύπρο για το «δεύτερο» μέρος της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, μιας συνεδρίας που τα όσα ειπώθηκαν κρύβουν τις τάσεις που εμφάνισαν οι πλευρές στο Κρανς Μοντανά, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Νίκος Αναστασιάδης στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Μέρος 1: Τι έγινε πριν από το δείπνο στις διμερείς επαφές

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Σημερινής" της Κυριακής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου ότι ο Αντόνιο Γκουτέρες είπε πως πρέπει να φτάσουμε σε «πακέτο» με τα έξι θέματα που έθεσε στο πλαίσιο. Από την πλευρά του ο κατοχικός ηγέτης έθετε συνεχώς και το θέμα με το πρωτογενές δίκαιο της διευθέτησης των Τούρκων υπηκόων.

Τότε η πλευρά μας κατάθεσε αναθεωρημένη πρόταση για την ασφάλεια. Ο κ. Αναστασιάδης ξεκαθάρισε πως τα επεμβατικά δικαιώματα και οι εγγυήσεις πρέπει να τερματιστούν την πρώτη μέρα. Τα στρατεύματα πρέπει ν’ αποχωρήσουν σε σύντομο χρονοδιάγραμμα με sunset clause.

Διαβάστε περισσότερα στην έκδοση της "Σημερινής" της Κυριακής που κυκλοφορεί...