Σημερινή

Δευτέρα, 18/03/2019
RSS

Ξανα… Κουλιάζει στο ΔΗΚΟ

| Εκτύπωση | 13 Φεβρουάριος 2016, 10:01 | Του Μιχάλη Παπαδόπουλου

Επισημοποιήθηκε χθες η επιστροφή Κουλία, ο οποίος συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο Αμμοχώστου

Επιστρέφει στις επάλξεις του Δημοκρατικού Κόμματος ο ανεξάρτητος βουλευτής, ο οποίος με δήλωσή του στη «Σ» διατρανώνει ότι ενώνει τη φωνή του με όλους τους Αμμοχωστιανούς για την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού

ΠΛΗΡΗΣ επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της «Σημερινής» της 5ης Φεβρουαρίου


Ο κύβος ερρίφθη για την επιστροφή του Ζαχαρία Κουλία στο ΔΗΚΟ, με τον ανεξάρτητο βουλευτή να βρίσκεται από χθες και με τη βούλα στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Αμμόχωστο.
Ο επίλογος της επανένταξης του Ζαχαρία Κουλία στο Δημοκρατικό Κόμμα γράφτηκε -και… υπογράφτηκε- χθες στις 5.30 το απόγευμα, έπειτα από συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο.

Μια εξέλιξη η οποία επιβεβαιώνει πλήρως το πρόσφατο δημοσίευμα της «Σημερινής», περί οριστικής επιστροφής του βουλευτή στον «γενέθλιο» πολιτικά χώρο του.

Ανακοινώνοντας την επιστροφή του στο ΔΗΚΟ, ο κ. Κουλίας με δήλωσή του στη «Σ» ανέφερε: «Η Κυπριακή Δημοκρατία γενικά και ο κυπριακός Ελληνισμός ειδικότερα βρίσκονται ενώπιον υπαρκτών και σοβαρότατων εξελίξεων, που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ύπαρξη και επιβίωσή τους. Αυτές τις ώρες προέχει το καλό της πατρίδας. Το ΔΗΚΟ», πρόσθεσε, «με Πρόεδρο τον Νικόλα Παπαδόπουλο, πρεσβεύει και υπηρετεί τις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης, και αυτές οι αρχές καθοδηγούν και τη δική μου πολιτική διαδρομή».

«Για τη σωτηρία του κυπριακού Ελληνισμού»

Για το καλό της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημείωσε περαιτέρω ο κ. Κουλίας, «και για την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού, ενώνω τη φωνή μου με όλες και όλους τους Αμμοχωστιανούς και διεκδικώ την ψήφο τους στο ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος».

Καταλήγοντας, ο Ζαχαρίας Κουλίας τόνισε ότι «παραμένω σταθερά στη γραμμή και την αγωνιστική πορεία που χάραξαν ο Εθνάρχης Μακάριος, ο Σπύρος Κυπριανού και ο Τάσσος Παπαδόπουλος, που είναι η εθνική γραμμή την οποία διαχρονικά υπηρετούσε το Δημοκρατικό Κόμμα, για τη σωτηρία της πατρίδας μας».

Η επιστροφή Κουλία στο ΔΗΚΟ και η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο στην Αμμόχωστο προφανώς ενισχύει την προσπάθεια του κόμματος για συσπείρωση στην επαρχία, διαμορφώνοντας, ταυτόχρονα, νέα δεδομένα σε τοπικό επίπεδο.

Και, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, κατέστη δυνατή μετά τις σημαντικές «αποχωρήσεις» από το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ πρωτοκλασάτων στελεχών του «αντιπολιτευόμενου» στρατοπέδου, καθώς ο κ. Κουλίας δεν ήταν διατεθειμένος να συνυπάρξει με συγκεκριμένα στελέχη του.

Η πιο ηχηρή επιστροφή

Ως γνωστόν, ο Ζαχαρίας Κουλίας είχε διαγραφεί από το ΔΗΚΟ επί προεδρίας Μάριου Καρογιάν, τον Ιούνιο του 2011, αφού, λόγω της δικής του ψήφου ο τότε Πρόεδρος του ΔΗΚΟ απώλεσε την Προεδρία της Βουλής, η οποία κατέληξε στην ΕΔΕΚ και στον Γιαννάκη Ομήρου, με τις ψήφους των βουλευτών του ΔΗΣΥ, της ΕΔΕΚ και του Ζαχαρία Κουλία.

Ο δρόμος για την επιστροφή των διαγραφέντων στελεχών στο Δημοκρατικό Κόμμα άνοιξε με απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου τον Οκτώβριο του 2014, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δημοκρατικού Κόμματος για «πλήρη επανάταξη», μετά την προσχώρηση, κατά την ιδιαίτερα τεταμένη συγκυρία των προεδρικών εκλογών, στη Συμμαχία Πολιτών του Γιώργου Λιλλήκα.

Με αυτή την εξέλιξη -αν θεωρηθεί πως ο κ. Γιώργος Κολοκασίδης έχει κλείσει, από καιρού, την πόρτα της επανόδου στο ΔΗΚΟ- ολοκληρώνεται η διαδικασία «επαναπατρισμού» των διαγραφέντων ή αποχωρησάντων, για διάφορους λόγους, στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος. Και επισφραγίζεται με τον πιο πανηγυρικό τρόπο, με την επάνοδο του πλέον σημαίνοντος και πολυσυζητημένου στελέχους του, λίγο, μάλιστα, πριν από την κρίσιμη εκλογική μάχη του Μαΐου.