Σημερινή

Σάββατο, 22/09/2018
RSS

Συνάντηση Λαβρόφ - Κασουλίδη στη Μόσχα

| Εκτύπωση | 29 Μάρτιος 2014, 07:00 | Σημερινή

Η Ρωσία και η Κύπρος επιβεβαίωσαν την κοινότητα των θέσεών τους γύρω από τη διευθέτηση του Κυπριακού, διαπίστωσαν κατά τη συνάντηση εργασίας, που είχαν χθες οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Κύπρου, Σεργκέι Λαβρόφ και Γιαννάκης Κασουλίδης, κατά τη διάρκεια ιδιωτικής επίσκεψης του τελευταίου στη Μόσχα.

«Σημειώθηκε η κοινότητα των θέσεων Ρωσίας και Κυπριακής Δημοκρατίας υπέρ της επίτευξης, στο πλαίσιο των διακοινοτικών συνομιλιών που επανελήφθησαν, μιας καθολικής, δίκαιης και βιώσιμης διευθέτησης στη νήσο, που θα εδράζεται στην κοινά αποδεκτή βάση του διεθνούς δικαίου, η οποία έχει κατοχυρωθεί στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι δύο υπουργοί, όπως σημειώνεται, αποτίμησαν την κατάσταση και τις προοπτικές της ρωσοκυπριακής συνεργασίας σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των ζητημάτων βελτίωσης της νομικής-θεσμικής τους βάσης, ενώ εκφράστηκε η κοινή πρόθεση να επιταχυνθεί η εργασία για την προετοιμασία των σχεδίων μιας σειράς διμερών συμφωνιών. Κατά την προσφώνησή του ο κ. Κασουλίδης δήλωσε έτοιμος να ακούσει τις ρωσικές τοποθετήσεις για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς, όπως είπε, «υπάρχει η κοινή θέση της ΕΕ, πάνω στην οποία πρέπει να εργαστούμε».