Σημερινή

Τρίτη, 21/05/2019
RSS

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Στηρίζει τις πρωτοβουλίες Αναστασιάδη στο Κυπριακό

| Εκτύπωση | 21 Απρίλιος 2019, 18:01 | Σημερινή

Διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποίησε την εβδομάδα που μας πέρασε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στις πρωτοβουλίες του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στο Κυπριακό, αλλά και συγκρατημένη αισιοδοξία για ουσιαστική πρόοδο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, είπε ότι συζήτησαν για όλα τα θέματα και για το Κυπριακό, ενώ ενημερώθηκε και για τις πρόσφατες εξελίξεις για το σχέδιο έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ.

Ανέφερε, εξάλλου, ότι συζήτησαν και τις γενικότερες εξελίξεις ενόψει της μάχης των Ευρωεκλογών, λέγοντας ότι πρόκειται για κρίσιμη μάχη, τόσο για τη Νέα Δημοκρατία, όσο και για τον Δημοκρατικό Συναγερμό. «Είμαι απολύτως σίγουρος ότι, και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, οι πολίτες και στην Ελλάδα και στην Κύπρο θα αναγνωρίσουν ότι τα κόμματά μας την επόμενη ημέρα στην Ευρώπη θα πρέπει να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Είμαστε μέλη και οι δύο της μεγάλης πολιτικής οικογένειας του ΕΛΚ. Όσο πιο ισχυρά είναι τα κόμματά μας την επόμενη ημέρα, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η φωνή και της Ελλάδας και της Κύπρου σε μια ΕΕ που αλλάζει», είπε.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ την Πέμπτη συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, όπου ο δεύτερος τού προσέφερε ένα ασημένιο στεφάνι ελιάς ως δώρο, αποκαλώντας τον «επόμενο Πρωθυπουργό της Ελλάδας». Στις δηλώσεις που ακολούθησαν, ο κ. Μητσοτάκης επαίνεσε τον τρόπο με τον οποίο η Κύπρος χειρίστηκε την οικονομική κρίση, σημειώνοντας πως η Ελλάδα θα μπορούσε να πάρει μαθήματα και διδάγματα από το παράδειγμά μας. Αργότερα συμμετείχε σε πάνελ με θέμα «Το μέλλον της ελληνικής οικονομίας», στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Συνεδρίου Λευκωσίας, ενώ είδε επίσης Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στο νησί και συναντήθηκε με μέλη και φίλους της ΝΔ.