Σημερινή

Κυριακή, 16/06/2019
RSS

Drogopharma

| Εκτύπωση | 21 Απρίλιος 2019, 18:02 | Σημερινή

ΣΤΑΘΕΡΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Σταθερά δίπλα στους συνεργάτες της, αλλά και στους Κύπριους καταναλωτές, πορεύεται από το 1996 µέχρι σήµερα η εταιρεία Drogopharma, η οποία δραστηριοποιείται στον τοµέα των φυσικών προϊόντων υψηλής ποιότητας, που αφορούν θέµατα υγείας και οµορφιάς. Σε συνέντευξή του, ο CEO και ιδρυτής της, Άριστος Πετρίδης, µας µιλά για τις προκλήσεις που έχει να αντιµετωπίσει η εταιρεία, αλλά και για την ανταπόκριση του κοινού στην Κύπρο όσον αφορά τη χρήση φυσικών προϊόντων.

"Αντιπροσωπεύουµε στην Κύπρο την APIVITA, µια ελληνική εταιρεία, που, έχοντας πηγές έµπνευσης την κοινωνία της µέλισσας, την πλούσια ελληνική χλωρίδα και τη φιλοσοφία του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη, προάγει την ευζωία και εδώ και 40 χρόνια δηµιουργεί καινοτόµα προϊόντα φυσικά και αποτελεσµατικά για την Ελλάδα και όλον τον κόσµο.

Τη γαλλική δερµοκαλλυντική σειρά προϊόντων URIAGE Eau Thermale, η οποία µε βασικό συστατικό το ιαµατικό νερό από τις γαλλικές Άλπεις και το επιστηµονικό προσωπικό της µε δερµατολόγους, φαρµακοποιούς και χηµικούς, µας παρέχει εξαιρετικά προϊόντα συνοδευόµενα µε κλινικές µελέτες που δίνουν λύσεις σε πολλά δερµατικά προβλήµατα, γι' αυτό και συνταγογραφούνται από πολλούς δερµατολόγους και παιδιάτρους.

Την ARCANCIL PARIS, µια ολοκληρωµένη σειρά γαλλικού µακιγιάζ από το 1935, τα φυσικά εκχυλίσµατα Dr K&H, τα προϊόντα δίαιτας Prevent, τα προϊόντα Panthenol plus και άλλα".

Σύµφωνα µε ποια κριτήρια επιλέγετε τα brands που εκπροσωπείτε;

Πρώτιστα µας ενδιαφέρουν καινοτόµα προϊόντα, που λείπουν από την κυπριακή αγορά, προϊόντα που θα δίνουν λύσεις σε υφιστάµενες ανάγκες και έχουν να προσθέσουν το κάτι επιπλέον. Εννοείται ότι θα πρέπει να πειστούµε πρώτα εµείς σαν φαρµακοποιοί ότι είναι προϊόντα υψηλής ποιότητας, επιστηµονικώς τεκµηριωµένα, αποτελεσµατικά και ασφαλή.

Πιστεύετε ότι ο κόσµος έχει κάνει µια γενικότερη στροφή στη χρήση φυσικών προϊόντων;

Αυτό έπαυσε να είναι πλέον κάτι που πιστεύουν ορισµένοι, αλλά είναι η πραγµατικότητα.

Η πλειοψηφία του κόσµου θέλει και αναζητά έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, νοιάζεται για την υγεία αλλά και για την οικολογία και τον πλανήτη µας γενικότερα.

Ποιες είναι οι κυριότερες προκλήσεις που έχετε να αντιµετωπίσετε στην επιχείρηση;

Α. Λόγω της ανοδικής πορείας των φυσικών προϊόντων έχει κατακλυσθεί η αγορά από πλήθος brands, τα οποία επικαλούνται τη φυσικότητα µεν, αλλά ίσως πολλά από αυτά δεν είναι σε θέση να τεκµηριώσουν το ποσοστό της φυσικότητάς τους, αλλά ούτε και την αποτελεσµατικότητά τους.

Πρέπει ο κόσµος όπως και σε πολλά άλλα θέµατα να εκπαιδευτεί στο να αναγνωρίζει την ποιότητα και το επίπεδο ενός προϊόντος προτού το εµπιστευτεί και το αγοράσει.

Β. Στη σύγχρονη ζωή του διαδικτύου και των e-market που ζούµε αναπτύχθηκε η τάση του κόσµου για αυτοθεραπεία. Η αναζήτηση της εξυπηρέτησης χωρίς µεσάζοντες µε όφελος την κάποια καλύτερη τιµή εγκυµονεί πολλούς κινδύνους για την υγεία, ειδικά σε θέµατα φαρµάκων, βιταµινών και σκευασµάτων για τη λύση διαφόρων προβληµάτων υγείας και οµορφιάς. Πιστεύω ότι η συµβολή του επιστήµονα υγείας ή του συµβούλου οµορφιάς στη σωστή διάγνωση και τη σωστή επιλογή προϊόντων δεν πρέπει να υποτιµάται.