Σημερινή

Σάββατο, 23/03/2019
RSS

Ένταση μεταξύ Τούρκων στρατιωτών και Ε/κ γεωργών

| Εκτύπωση | 07 Οκτώβριος 2018, 18:02 | Σημερινή

Σκηνικό έντασης επιχείρησαν να στήσουν Τούρκοι στρατιώτες στη νεκρή ζώνη χθες το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ Ελληνοκύπριοι γεωργοί εκτελούσαν καθιερωμένες εργασίες εντός της νεκρής ζώνης, για τις οποίες έχουν σχετική άδεια από το Υπουργείο Εξωτερικών, Τούρκοι στρατιώτες ισχυρίστηκαν ότι οι Ε/κ προκαλούσαν, διότι πλησίαζαν επικίνδυνα τα δικά τους φυλάκια.

Αποτέλεσμα ήταν να ειδοποιηθούν τα Ηνωμένα Έθνη για να απομακρύνουν στη συνέχεια από την περιοχή τους Ε/κ γεωργούς. Το σκηνικό έντασης με την ανταλλαγή χαρακτηρισμών, φαίνεται να επαναλήφθηκε δυο φορές μέσα σε λίγες ώρες. To πρώτο περιστατικό συνέβη γύρω στις 7:00 το πρωί.

Οι ίδιοι Ε/κ γεωργοί, αφότου απομακρύνθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη, επέστρεψαν ξανά στην ίδια περιοχή εντός της νεκρής ζώνης (ΣΟΠΑΖ) γύρω στις 10:00, για να δημιουργηθεί εκ νέου νέα ένταση με την κατάσταση και πάλι να εκτονώνεται. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει πως η νεκρή ζώνη είναι έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι γεωργοί έχουν κάθε δικαίωμα να καλλιεργούν τη γη τους.