Σημερινή

Κυριακή, 16/06/2019
RSS

Ευχή να βασιλεύσει η δικαιοσύνη από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

| Εκτύπωση | 09 Σεπτέμβριος 2018, 18:00 | Σημερινή

Την ευχή να βασιλεύσει στην Κύπρο η δικαιοσύνη από τους μεγάλους της Γης εξέφρασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β’, σε δηλώσεις στην Πάφο, στην οποία πραγματοποιεί επίσκεψη. Ο Προκαθήμενος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας περιηγήθηκε χθες το πρωί στο κέντρο της πόλης και περπάτησε στο ανακαινισμένο ιστορικό και εμπορικό κέντρο, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά που βρέθηκε για τρεις μέρες στην Κύπρο. «Έρχομαι από Κένυα, πήγα στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Κρήτη και βρίσκομαι για τρεις μέρες στην Κύπρο», είπε, σημειώνοντας πως στο πλαίσιο της επίσκεψής του είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, στον οποίο ευχήθηκε «υγεία και χαρά, γιατί τον χρειαζόμαστε εμείς και η Εκκλησία».

Σημειώνεται πως σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας θα τελέσει το μνημόσυνο του Κυπρίου Πατριάρχη, προκατόχου του, Πέτρου, και ακολούθως θα αναχωρήσει για το Κάιρο. Εν συνεχεία θα ταξιδέψει στη δυτική Αφρική στη Ζάμπια, Ζιμπάμπουε, στη Σιέρα Λεόνε, στην Ακτή Ελεφαντόδοντου, στην Ουγκάντα και το Μπενίν.

Όλα αυτά είναι, σημείωσε, όπως λένε και στο Πατριαρχείο του, ιεραποστολή. Αναφερόμενος στο πρόσφατό του ταξίδι στην Κένυα, από το οποίο επέστρεψε πριν από δύο εβδομάδες, είπε πως άνοιξαν νέα σχολεία, νέα νοσοκομεία και αποκάλεσε την Αφρική ήπειρο του μέλλοντος. Εξέφρασε ακόμη τη μεγάλη του συγκίνηση κάθε φορά που βρίσκεται στο αγαπημένο του νησί της Κύπρου και ευχήθηκε όπως βασιλεύσει σε αυτόν τον όμορφο τόπο η δικαιοσύνη από τους μεγάλους της Γης, γιατί το αξίζει.