Σημερινή

Δευτέρα, 20/05/2019
RSS

Στην Κύπρο σήμερα ο Πρόεδρος της Ινδίας

| Εκτύπωση | 02 Σεπτέμβριος 2018, 18:02 | Σημερινή

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί από σήμερα ο Πρόεδρος της Ινδίας, Ram Nath Kovind, ο οποίος αύριο το πρωί θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Αρχικά οι δύο Πρόεδροι θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και ακολούθως θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες με τις αντιπροσωπίες Κύπρου - Ινδίας, στο Προεδρικό Μέγαρο. Μετά το πέρας των συνομιλιών θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ, ενώ το βράδυ της Δευτέρας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραθέσει δείπνο στον Ινδό ομόλογό του και τη συνοδεία του.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του Ινδού Προέδρου, ο Ύπατος Αρμοστής της Ινδίας στην Κύπρο, Δρ R.K Raghavan εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επίσκεψη αυτή αναμένεται να εδραιώσει περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ Κύπρου-Ινδίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν τόσα πολλά που οι δύο χώρες μπορούν να μάθουν η μια από την άλλη, ιδιαίτερα στο πλαίσιο ενός σχεδόν πανομοιότυπου παρελθόντος, με την έννοια ότι και οι δύο χώρες κέρδισαν την ανεξαρτησία τους από τη βρετανική κυριαρχία και είναι και οι δύο βαθιά δημοκρατικές χώρες.

Σημειώνεται πως, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Πρόεδρος Kovind θα προσφωνήσει ειδική συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, θα δώσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και θα τελέσει τα αποκαλυπτήρια της προτομής ενός από τους μεγαλύτερους ποιητές της Ινδίας, του Rabindranath Tagore στην Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Κύπρου.