Σημερινή

Σάββατο, 23/02/2019
RSS

Ο δρ Έκτορας Χατζηπαναγή δίπλα στους πυρόπληκτους της Αν. Αττικής

| Εκτύπωση | 12 Αύγουστος 2018, 18:00 | Σημερινή

Όσο επιβεβλημένες άλλο τόσο συγκινητικές καταγράφονται οι αλτρουιστικές εκδηλώσεις ενσυναίσθησης και οι πράξεις εθελοντικής συστράτευσης προς τους πληγέντες από τις πρόσφατες ανθρωποκτόνες πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική. Στα πλαίσια τής ανά το πανελλήνιο και το παγκόσμιο αλληλέγγυας κινητοποίησης και της ανθρωπιστικής αυτής προσφοράς στις πρώτες γραμμές, όπως αναμενόταν, βρίσκεται και η Κύπρος.

Αυτονόητα δεδομένη αλλά και παραδειγματικά αξιέπαινη η μαζική συμπαράστασή μας στην εθνική τραγωδία, που επώδυνα βιώνουν οι πυρόπληκτοι Έλληνες αδελφοί μας ανάμεσα στ’ αποκαΐδια μιας απροσμέτρητης οικολογικής καταστροφής. Πέραν από τα μηνύματα ηθικής στήριξης και τις αποστολές υλικής βοήθειας, αξίζει να σημειωθεί η άμεση ανταπόκριση και η ανιδιοτελής πρωτοβουλία ορισμένων εξειδικευμένων γιατρών, στον τομέα της εγκαυματολογίας, να προσφέρουν τις πολύτιμες ιατρικές τους υπηρεσίες.

Ένας εξ αυτών και ο εγκατεστημένος εδώ και λίγο καιρό στην Αθήνα συμπατριώτης μας διαπρεπής πλαστικός χειρουργός δρ Έκτορας Χατζηπαναγής. «Είμαι κατάβαθα λυπημένος για τη φρικτή τραγωδία από τη φονική πυρκαγιά που έπληξε την Ανατολική Αττική, επισωρεύοντας στον βαρύ απολογισμό των δεινών εκτός από μιαν εκατόμβη νεκρών, τους αγνοούμενους, την απώλεια περιουσιών και 43 ακόμη εγκαυματίες.

»Πρώτα ως Έλληνας Κύπριος, αλλά και ως πλαστικός χειρουργός, αισθάνομαι την ανάγκη να συμβάλω κι εγώ, όπως καλύτερα μπορώ και όπως μέσα από το ιατρικό μου καθήκον επιτάσσει πρωτίστως το ανιδιοτελές συνανθρώπινο χρέος, στη συλλογική προσπάθεια για την αποκατάσταση των σωματικών προβλημάτων και συνακόλουθα των ψυχικών τραυμάτων, που έχουν προκληθεί από την πύρινη λαίλαπα σε τόσους πολλούς συνανθρώπους μας και συγχρόνως στις οικογένειές τους. (…)

»Ως έμπρακτη ένδειξη συμβολής στην εθνική προσπάθεια αλληλεγγύης, θα ήθελα να προσφέρω στους εγκαυματίες, που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές, την υπηρεσία μου στην κλινική μας Perfect-Blue στη Βούλα, χωρίς καμιά χρέωση. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε: 210 8958612», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του.