Σημερινή

Παρασκευή, 22/02/2019
RSS

Στις 22/9 θα διεξαχθεί ο διεθνής αγώνας ορεινού τρεξίματος στο Τρό

| Εκτύπωση | 12 Αύγουστος 2018, 18:00 | Σημερινή

Έρχεται ανανεωμένος και μεγαλύτερος ο διεθνής αγώνας BUFF® Troodos Mountain Ultra. Τις δυο προηγούμενες επιτυχείς διοργανώσεις ακολουθεί και φέτος ο αγώνας στο Τρόοδος που όλοι αγαπήσαμε. Με διεθνείς προδιαγραφές, νέο αγώνα, περισσότερους αθλητές, το Τρόοδος είναι έτοιμο να υποδεχθεί λάτρεις του ορεινού τρεξίματος από όλο τον κόσμο στις 22 Σεπτεμβρίου.

Το BUFF® Troodos Mountain Ultra γεννήθηκε από την επιθυμία των διοργανωτών να παρουσιάσουν στους δρομείς από όλο τον κόσμο, την Κύπρο, έναν ανεξερεύνητο παράδεισο ορεινού τρεξίματος στη Μεσόγειο. Ο αγώνας διοργανώνεται από την One Step Further, εξειδικευμένη εταιρεία που διοργανώνει υπαίθριες δραστηριότητες στην Κύπρο και σε άλλες χώρες.

Τις διαδρομές των αγώνων σχεδιάζουν και επιβλέπουν οι Cyprus Trail Runners, μη-κερδοσκοπική ομάδα που διοργανώνει εκδηλώσεις και αγώνες ορεινού τρεξίματος σε όλο το νησί. Πολύτιμος θεσμικός υποστηρικτής είναι η Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους και το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Τροόδους, που αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή για προβολή του γεωλογικού πλούτου και της απαράμιλλης ομορφιάς του Τροόδους μέσα από το ορεινό τρέξιμο.

Οι αγώνες του BUFF® Troodos Mountain Ultra έχουν σχεδιαστεί ώστε να προσελκύουν διαφορετικές κατηγορίες δρομέων και φιλάθλων. Με τους υπερμαραθώνιους αγώνες να δελεάζουν τους δρομείς που θέλουν να σπρώξουν τα όριά τους για ακόμη μια φορά και τους μικρότερους -αλλά όχι λιγότερο- απαιτητικούς αγώνες για αυτούς που θέλουν να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία στο βουνό.

Δεν ξεχνάμε ποτέ τους μικρούς μας δρομείς που κάνουν το ξεκίνημά τους στον κόσμο του ορεινού τρεξίματος! Απόλυτη πρόκληση της διοργάνωσης δεν είναι άλλος από τον Nέο αγώνα BUFF® Troodos Mountain Ultra 105k. Η διαδρομή είναι απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και το έδαφος σκληροτράχηλο. Οι επιλογές όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς άλλες τέσσερις διαδρομές περιμένουν τους δρομείς να ανακαλύψουν τις ομορφιές του Τροόδους.

Οι αγώνες είναι οι εξής: BUFF® Troodos Mountain Ultra 80k, BUFF® Troodos Mountain Ultra 50k, BUFF® Troodos Watercourse Whopper 25k, BUFF® Troodos Trot 10k και ο παιδικός αγώνας Eurolife® Kids Mountain Run 2k for Sophia Foundation. Οι υπερμαραθώνιοι αγώνες έχουν αναγνωριστεί και προστεθεί στο ημερολόγιο της ITRA (International Trail Running Association), καθώς επίσης έχουν αναγνωριστεί ως Qualifying Race και κερδίζουν βαθμούς για συμμετοχή στον No.1 αγώνα trail στον κόσμο, τον Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB®).

Οι αγώνες 105, 80 και 50 χιλιομέτρων κερδίζουν 5, 4 και 3 βαθμούς αντίστοιχα. Θεσμικός υποστηρικτής το Γεωπάρκο Τροόδους και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους. Για πληροφορίες και εγγραφές στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.troodosultra.com και στη σελίδα στο Facebook www.facebook.com/troodosultra.