Σημερινή

Σάββατο, 23/02/2019
RSS

Αποφυλακίστηκε ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου

| Εκτύπωση | 05 Αύγουστος 2018, 18:00 | Σημερινή

Αποφυλακίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο τέως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Ρίκκος Ερωτοκρίτου, μετά από απόφαση του Συμβουλίου Αποφυλάκισης, επ’ αδεία, κατόπιν αιτήματος που είχε υποβάλει. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος είχε καταδικαστεί τον Μάρτιο του 2017 με ποινή φυλάκισης 3,5 ετών, αφού κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία του δεκασμού δημόσιου λειτουργού και στην κατηγορία κατάχρησης εξουσίας. Κληθείς από το SigmaLive να σχολιάσει το γεγονός της αποφυλακίσεώς του, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ουδέν σχόλιον. Δεν θα ήθελα προβώ σε καμία τοποθέτηση. Σας ευχαριστώ για το τηλεφώνημα».

Έξω με «parole»

Ο εκ των δικηγόρων του, Ευστάθιος Ευσταθίου, ανέφερε ότι «ορθώς αποφυλακίστηκε». Ο κ. Ευσταθίου εξήγησε ότι ο πελάτης του αποφυλακίστηκε μετά από έγκριση του αιτήματος «parole», από το Συμβούλιο Αποφυλάκισης, επ' αδεία. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι πρόκειται για έναν ευρωπαϊκό θεσμό που εφαρμόζει η Κυπριακή Δημοκρατία. Το «parole» δικαιούνται καταδικασθέντες που έχουν εκτίσει το μισό της ποινής τους. Το δεύτερο κριτήριο είναι η διαγωγή που επέδειξαν εντός των φυλακών. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Ευσταθίου, το τρίτο σημείο που εξετάζεται για να εγκριθεί ή όχι το αίτημα, είναι η πιθανότητα να επαναλάβεις κάτι παρόμοιο. Στην περίπτωση, πρόσθεσε ο κ. Ευσταθίου, που επαναλάβεις αδίκημα για το οποίο καταδικάσθηκες, τότε αυτομάτως επιστρέφεις στη φυλακή.

Έντονη αντίδραση ΑΚΕΛ

Εντονότατη ήταν η αντίδραση του ΑΚΕΛ στο άκουσμα της είδησης. Σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει την αποφυλάκιση «μνημείο ευνοιοκρατίας και ρουσφετιού». Υποστήριξε ότι οι κυβερνώντες, εκτός όλων των άλλων, έχουν συντρίψει τις έννοιες της ισοπολιτείας και της ισονομίας στον τόπο μας. «Κάποιοι από αυτούς που στήριξαν τον κ. Αναστασιάδη, όσοι εξυπηρέτησαν σχεδιασμούς και στοχεύσεις Προεδρικού- Συναγερμού, προφανώς έχουν ευμενέστερη μεταχείριση από τους άλλους πολίτες. Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού είναι η κυβέρνηση που άφησε τον έντιμο αντιστασιακό Κώστα Παπακώστα να πεθάνει στη φυλακή για λόγους αντεκδίκησης. Στα χρόνια της διακυβέρνησης Αναστασιάδη- Συναγερμού, τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά είναι κανόνας. Προσθέτει απ' ό,τι φαίνεται στην "επιτυχία" των "άριστων των αρίστων"», κατέληξε η ανακοίνωση.

«Η μνήμη γεννά ελπίδα»

Με το σύνθημα «Γιατί η μνήμη γεννά ελπίδα» οι μοτοσικλετιστές απέκοψαν συμβολικά χθες το πρωί για μισή περίπου ώρα το οδόφραγμα Αγίου Δομετίου, στο πλαίσιο της φετινής πορείας στη μνήμη των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού που δολοφονήθηκαν από τους Τούρκους τον Αύγουστο του 1996 στη Δερύνεια. Αφού κατέθεσαν στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, οι μοτοσικλετιστές πορεύθηκαν στο οδόφραγμα όπου βρέθηκε και η τραγική φιγούρα της μάνας του Τάσου, που κρατούσε τη φωτογραφία του αδικοχαμένου γιου της.

Η πορεία ξεκίνησε την Παρασκευή από τον Άγιο Γεώργιο στη Χλώρακα και θα ολοκληρωθεί στο Κοιμητήριο του Παραλιμνίου, όπου οι μοτοσυκλετιστές θα παραστούν στο ετήσιο τρισάγιο, ενώ ακολούθως θα κατευθυνθούν στο κατοχικό οδόφραγμα της Δερύνειας. «Είναι μια πορεία που ξεκίνησε το 2008, μια πρωτοβουλία μνήμης γι’ αυτό και το σύνθημα της φετινής πορείας το 2018, 22 χρόνια μετά τη θυσία του Τάσου (Ισαάκ) και του Σολή (Σολωμού), είναι Γιατί η μνήμη γεννά ελπίδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της πορείας Ανδρέας Πεττεμερίδης.

«Μακριά από τα μίση του παρελθόντος και πάντα με τις αξίες και τα ιδανικά των παππούδων μας να αγωνιστούμε ενάντια στην κατοχή, να εξασφαλίσουμε για τα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον, ένα μέλλον το οποίο θα χαρακτηρίζεται από το μεγαλύτερο ιδανικό της δημοκρατίας, την ελευθερία, είτε είναι αυτή είναι η ελευθερία του ανθρώπου, είτε είναι η ελευθερία του λόγου». «Έτσι λοιπόν», κατέληξε, «και εμείς με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε ειρηνικά να διεκδικήσουμε αυτές τις αξίες, αυτά τα ιδανικά, θέλουμε να ξυπνήσει το αγωνιστικό πνεύμα που υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει σε μια μερίδα ανθρώπων για να πολεμήσουμε με ειρηνικά μέσα για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας».