Σημερινή

Κυριακή, 26/05/2019
RSS

Επιτυχής και η εκδήλωση #StandByGreece για τους πυρόπληκτους

| Εκτύπωση | 05 Αύγουστος 2018, 18:00 | Σημερινή

Περίπου 100 χιλιάδες ευρώ και πολλή αγάπη για τους πυρόπληκτους του λεκανοπεδίου της Αττικής συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης #StandByGreece στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Γιάννης Γιαννάκη. Σημειώνεται ότι αυτά τα χρήματα προέρχονται μόνο από τη συγκεκριμένη εκστρατεία, καθώς το συνολικό ποσό που συλλέγηκε στην Κύπρο από πολλές παράλληλες δράσεις είναι πολύ μεγαλύτερο και σε αυτό προστίθενται και τα δέκα εκατομμύρια που κατέθεσε η Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Επίτροπος πρόσθεσε ότι «ιδιωτικές επιχειρήσεις, εταιρείες, πολιτικά κόμματα και πολίτες έβαλαν όλοι ο καθένας το δικό του λιθαράκι στην προσπάθεια να στηρίξουμε μια υποδομή για παιδιά στις πυρόπληκτες περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής». Ερωτηθείς εάν έχει γίνει η επιλογή της υποδομής, ο κ. Γιαννάκη είπε ότι είναι ενωρίς ακόμη για κάτι τέτοιο και «θα προβούμε σε αξιολόγηση των υποδομών το επόμενο διάστημα διότι αυτήν τη στιγμή είναι ακόμα πολύ δύσκολο να δώσουμε προτεραιότητα σε υποδομές». Είπε ότι «από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπούμε σε μια διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των υποδομών και θα το ανακοινώσουμε». Διευκρίνισε παράλληλα ότι το ολικό ποσό θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Γιαννάκη ανέφερε ότι «θα κρατούμε ενήμερο τον κόσμο και με διαφάνεια θα ανακοινώσουμε πώς αξιοποιούνται αυτά τα χρήματα». Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχει κανάλι επικοινωνίας με την Ελλάδα, δήλωσε ότι «είμαστε σε επαφή με κυβερνητικές και τοπικές Αρχές στην Αθήνα για να δούμε ποια είναι η καλύτερη επιλογή όσον αφορά την υποδομή που θα ανοικοδομήσουμε με βάση και τις προτεραιότητες και ανάγκες που υπάρχουν». Υπενθυμίζεται ότι τις εκδηλώσεις της Τρίτης διοργάνωσαν και στήριξαν όλα τα ΜΜΕ της Κύπρου.