Σημερινή

Δευτέρα, 27/05/2019
RSS

Χειροπέδες σε δυο 18χρονες για κλοπές

| Εκτύπωση | 29 Ιούλιος 2018, 18:00 | Σημερινή

Στη σύλληψη δυο 18χρονων γυναικών, σε σχέση με υποθέσεις κλοπών από ανυποψίαστους πολίτες, προχώρησε η Αστυνομία, στη Λεμεσό. Συγκεκριμένα, γύρω στις 14:45 της Παρασκευής, ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης ειδών ένδυσης, κατά την τακτοποίηση ρούχων σε ράφια, εντόπισε ένα πορτοφόλι, το οποίο ήταν άδειο και τυλιγμένο σε φούτερ. Αφού ενημερώθηκε η Αστυνομία και έγιναν εξετάσεις, προέκυψε μαρτυρία εναντίον των δύο 18χρονων, οι οποίες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν βάσει δικαστικών ενταλμάτων.

Ανακρινόμενες οι δύο γυναίκες φέρεται να παραδέχθηκαν ότι έκλεψαν από το συγκεκριμένο πορτοφόλι το χρηματικό ποσό των €230 καθώς και τη διάπραξη άλλων δύο υποθέσεων κλοπών πορτοφολιών, απ' όπου κλάπηκε το ποσό των €200 και €500 αντίστοιχα. Οι ύποπτες τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ οι εξετάσεις συνεχίζονται από τον Αστυνομικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη.

Εν τω μεταξύ, στη σύλληψη 34χρονου αλλοδαπού προχώρησε η Αστυνομία Πάφου την Παρασκευή σε σχέση με κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού από κατάστημα αποστολής χρημάτων στο εξωτερικό, που βρίσκεται στην Κάτω Πάφο, πλησίον υπεραγοράς. Εναντίον του διερευνάται υπόθεση ληστείας, κοινής επίθεσης και παράνομης εισόδου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 19:40 της Παρασκευής, ο 34χρονος αλλοδαπός φέρεται να εισήλθε σε κατάστημα αποστολής χρημάτων στο εξωτερικό και σουβενίρ, το οποίο ήταν ανοικτό, και απέσπασε από το ταμείο μεγάλο χρηματικό ποσό. Ο δράστης στη συνέχεια κατάφερε να ξεφύγει αφού προηγουμένως έσπρωξε τον 74χρονο ιδιοκτήτη. Ο 34χρονος καταδιώχθηκε από παριστάμενα πρόσωπα και συνελήφθη. Η Αστυνομία με σχετική της ανακοίνωση εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τους πολίτες που συμμετείχαν στην καταδίωξη, προσθέτοντας πως η συνεργασία Αστυνομίας και κοινού μπορεί να πετύχει πολλά.