Σημερινή

Σάββατο, 16/02/2019
RSS

Την Τρίτη η καταβολή του τιμητικού επιδόματος για πολεμιστές ‘74

| Εκτύπωση | 29 Ιούλιος 2018, 18:00 | Σημερινή

Μεθαύριο Τρίτη θα αρχίσει η καταβολή του τιμητικού επιδόματος σε όσους υπηρέτησαν επιπρόσθετη θητεία ή εφεδρεία στην Εθνική Φρουρά λόγω της τουρκικής εισβολής του 1974. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, «όσες αιτήσεις για ‘Τιμητικό Επίδομα’ όσων λόγω της Τουρκικής εισβολής το 1974 είχαν υπηρετήσει προσθετή θητεία ή εφεδρεία στην Εθνική Φρουρά, ή/και ήταν αιχμάλωτοι πολέμου, ή/και είναι παθόντες ανάπηροι πολέμου, έχουν παραληφθεί από τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έχουν καταχωρηθεί και έχει ζητηθεί σχετική πληροφόρηση από τα Στρατολογικά Γραφεία του Υπουργείου Άμυνας.

Για σημαντικό αριθμό από αυτές τις αιτήσεις, οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχουν ήδη λάβει τη σχετική πληροφόρηση από τα αρμόδια Στρατολογικά Γραφεία και αυτές έχουν εξεταστεί. Αιτητές των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί, θα λάβουν σχετική επιστολή και το ποσό του επιδόματος που δικαιούνται θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους την 31η Ιουλίου 2018. Αιτητές των οποίων η αίτηση έχει απορριφθεί, θα λάβουν σχετική επιστολή με τους λόγους απόρριψης», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως το ύψος του τιμητικού επιδόματος καθορίζεται ανάλογα με τους επιπρόσθετους μήνες θητείας/εφεδρείας και το ποσό της σύνταξης που λαμβάνουν οι δικαιούχοι. Για παράδειγμα, κάποιος που υπηρέτησε 17 μήνες επιπρόσθετης θητείας και η σύνταξή του είναι κάτω των 700 ευρώ, θα λαμβάνει τιμητικό επίδομα ύψους 83,68 ευρώ τον μήνα, ενώ για αντίστοιχη περίοδο επιπρόσθετης θητείας, εάν η σύνταξη ξεπερνά τα 1.600 ευρώ, ο δικαιούχος θα λαμβάνει τιμητικό επίδομα ύψος 10,46 ευρώ τον μήνα. Το χαμηλότερο ποσό που θα δίδεται ως τιμητικό επίδομα είναι 5,43 ευρώ τον μήνα.