Σημερινή

Τετάρτη, 20/03/2019
RSS

Χάλκινη η Κύπρος στην 29η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας

| Εκτύπωση | 29 Ιούλιος 2018, 18:00 | Σημερινή

Σημαντική διάκριση είχε και πάλι η Κύπρος στην 29η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (IΒO) 2018 (www.ibo2018.org), που διεξήχθη στην Τεχεράνη του Ιράν, από 15 - 22 Ιουλίου. Η κυπριακή αποστολή επέστρεψε τα ξημερώματα της 23ης Ιουλίου, έχοντας στις αποσκευές της ένα χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε ο Αυγουστίνος Ιωάννου (Λύκειο Αγ. Ιωάννη), ενώ και οι υπόλοιποι μαθητές που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα, Κωνσταντίνος Τσιολάκκης (Λύκειο Παραλιμνίου), Γιώργος Πέτρου (Λύκειο Κοκκινοχωρίων), Ανδρέας Δραμιώτης (Λύκειο Παλιομετόχου), πέτυχαν ένα πολύ αξιόλογο αποτέλεσμα, για το οποίο είμαστε περήφανοι.

Οι τέσσερεις μαθητές είχαν επιλεγεί, μεταξύ 687 υποψηφίων, για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 29η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας, συμμετέχοντας αρχικά στην Παγκύπρια Ολυμπιάδα Βιολογίας, την οποία διοργανώνει κάθε χρόνο η Βιολογική Εταιρεία Κύπρου (ΒΕΚ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ).

Στη συνέχεια οι μαθητές, με το πέρας των Παγκυπρίων Εξετάσεων, παρακολούθησαν ειδικό επιμορφωτικό πρόγραμμα, από μέλη του προσωπικού του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστήμιου Κύπρου και του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, με στόχο να καλύψουν κενά, λόγω του περιορισμένου αναλυτικού μας προγράμματος, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε εργαστηριακό επίπεδο.

Η φετινή διάκριση στη 29η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (ΙΒΟ), που είναι η έκτη κατά σειρά για την Κύπρο, είναι αποτέλεσμα τόσο της εξαιρετικής προσπάθειας των μαθητών μας όσο και της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία μας από τη Μέση Γενική Εκπαίδευση, σε συνάρτηση με την εθελοντική προσφορά δεκάδων συναδέλφων που στηρίζουν τον θεσμό της Παγκύπριας Ολυμπιάδας Βιολογίας.

Το ΥΠΠ και η ΒΕΚ, με ανακοίνωσή τους, συγχαίρουν θερμά τους μαθητές μας και ευχαριστούν τους πανεπιστημιακούς, ερευνητές και εκπαιδευτικούς, που εργάστηκαν εθελοντικά για την προετοιμασία της ομάδας, τους συνοδούς της αποστολής Κωνσταντίνο Γρουτίδη, καθηγητή Βιολογίας και Ανδρέα Δημητρίου, ερευνητή στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και τη Εθνική Συντονίστρια Δρα Χριστίνα Σιδερά, Βιολόγο, ΒΔ, για την πολύτιμη βοήθειά τους.