Σημερινή

Παρασκευή, 14/12/2018
RSS

Χρυσωρυχείο οι πολιτικοί γάμοι

| Εκτύπωση | 03 Δεκέμβριος 2017, 18:05 | Του Μαρίνου Παυλικά

ΕΣΟΔΑ €110 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΤΗΣΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΜΗΛΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Κέρδη εκατομμυρίων καταγράφει ετησίως ο γαμήλιος τουρισμός στη χώρα μας. Ο τομέας των Πολιτικών Γάμων αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι στην οικονομία του κυπριακού τουρισμού, αφού επωφελούνται όχι μόνο τα Δημαρχεία αλλά και οι παρεμφερείς τομείς της τουριστικής οικονομίας. Σημαντικά στοιχεία για την προσπάθεια που καταβάλλει ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού για ανάπτυξη του τομέα παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε για τον γαμήλιο τουρισμό, ενώ σημαντικές αλλαγές προγραμματίζονται να γίνουν και στο ίδιο το branding του οργανισμού

Σε ημερίδα με θέμα τους πολιτικούς γάμους, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Λεμεσό, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού παρουσίασε μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησε σχετικά με τον γαμήλιο τουρισμό. Τα πορίσματα της έρευνας καταδεικνύουν χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία αναμένεται να αξιοποιηθούν, όχι μόνο από τον Οργανισμό αλλά και από τις δημοτικές Αρχές και την ξενοδοχειακή βιομηχανία, με στόχο την περαιτέρω προσέλκυση τουριστικού ρεύματος με επίκεντρο τις τελετές γάμου αλλά και «κυνήγι» νέων αγορών, οι οποίες πιθανόν να έχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

Το σημαντικότερο συμπέρασμα από την ημερίδα είναι πως ο ΚΟΤ, ίσως για πρώτη φορά, φαίνεται να λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τον τομέα των γαμήλιων τελετών, ο οποίος, αξίζει να σημειωθεί, πως καταγράφει μία συνεισφορά της τάξης των €110 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως στη χώρα μας.

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στην "Σημερινή της Κυριακής" που κυκλοφορεί στα περίπτερα.