Σημερινή

Τετάρτη, 18/07/2018
RSS

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

| Εκτύπωση | 13 Αύγουστος 2017, 15:00 | Σημερινή

Πρωτοβουλία ανθρωπιάς ΟΠΑΠ Κύπρου και «Γκολ στη Ζωή»!

Κατά 2.000 πιο πλούσιο είναι πλέον το αρχείο εθελοντών δοτών μυελού των οστών που διατηρεί το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα. Η αύξηση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί αφορά εθελοντές νεαρής ηλικίας που μπορούν να είναι «δότες ζωής» για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι νέες εγγραφές σημειώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, που έτρεχε η διαφημιστική εκστρατεία της ΟΠΑΠ Κύπρου, σε συνεργασία με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και το Γκολ στη Ζωή. Η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΟΠΑΠ και απευθυνόταν σε νεοσύλλεκτους στρατιώτες, παροτρύνοντάς τους να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Στην εκστρατεία συμμετείχαν αφιλοκερδώς γνωστοί ποδοσφαιριστές της Κύπρου που άφησαν για λίγο το γρασίδι και έπαιξαν, κυριολεκτικά, μπάλα σε άλλο γήπεδο. Έτσι, Γιάννης Οκκάς, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, Γιώργος Εφραίμ, Μάριος Νικολάου και Δημήτρης Χριστοφή, μεταφέρθηκαν από το γρασίδι στο παρκέ και έβαλαν γκολ και καλάθι στη ζωή, παρακινώντας τους νέους μας να αλλάξουν και εκείνοι γήπεδο και να παίξουν στο γήπεδο της ανθρωπιάς. Ένα κάλεσμα στο οποίο πολλοί νέοι μας ανταποκρίθηκαν.

Παγκόσμιες διακρίσεις Κυπρίων μαθητών στην Πληροφορική

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society - CCS) με χαρά ενημερώνει ότι συνεχίζονται οι επιτυχείς παρουσίες και διακρίσεις μαθητών μας σε Διεθνείς Διαγωνισμούς Πληροφορικής. Συγκεκριμένα, ο Κύπριος μαθητής Άγγελος Πελεκάνος κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στην 29η Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής που πραγματοποιήθηκε από 28/7 μέχρι 4/8 στην Τεχεράνη. Οι κυπριακές επιτυχίες στην Πληροφορική έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια και το CCS συγχαίρει θερμά τόσο τον διακριθέντα μαθητή, όσο όλα τα μέλη της ομάδας. Το CCS εκφράζει, επίσης, τις θερμές ευχαριστίες του για τη σκληρή δουλειά και άριστη συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας κατά τα τελευταία χρόνια, δηλαδή τους εκπαιδευτές, οι οποίοι αφιλοκερδώς συμμετέχουν στη διοργάνωση των παγκύπριων διαγωνισμών, την εκπαίδευση των διακριθέντων μαθητών και την προετοιμασία της ομάδας, καθώς επίσης και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και ιδιαίτερα τους Επιθεωρητές Πληροφορικής.

Διαβάστε περισσότερα στην έκδοση της "Σημερινής" της Κυριακής που κυκλοφορεί...