Σημερινή

Τρίτη, 17/07/2018
RSS

Τα γραμμένα

| Εκτύπωση | 13 Αύγουστος 2017, 15:00 | Της Πετρούλας Αργυρού

*** Τα πράγματα στη ζωή δεν είναι προγραμματισμένα. Είναι, όμως, ορισμένα (γραμμένα). Τα φέρνει ο άνεμος στις ορισμένες στιγμές και ο άνθρωπος είτε δράττεται των ευκαιριών, είτε τις αφήνει να διασκορπίζονται με το πέρασμα του ανέμου.

*** Το δεδομένο είναι μόνον ένα. Ο χρόνος. Ο χρόνος που άλλοτε αδυσώπητα περνά και χάνεται, κι άλλοτε μένει βασανιστικά «κολλημένος» στις δοκιμασίες. Τα όμορφα και τα δύσκολα, κομματάκια ενός αταίριαστου, πολλές φορές, παζλ, που στην τελική συνθέτει τον απολογισμό της ζωής του καθενός.

*** Η αξία του απολογισμού της ζωής γίνεται, όμως, αντιληπτή όταν ο άνθρωπος φτάνει στα μισά ή και περισσότερο της διαδρομής.

*** Θέλω να πω πως έζησα. Αυτό. Στα 60, στα 70, θέλω να πω πως έζησα. Όχι καλά. Μα πως έζησα ώς το τέρμα, τα καλά και τα κακά. Στην τελική, άμα το σκεφτεί κανείς, δεν υπάρχουν κακά. Αυτά, έρχονται απλώς για να μας μάθουν κάτι ή για να μας υπομνήσουν την αξία των καλών.

*** Και η αξία των καλών κρύβεται στα απλά, στα καθημερινά. Δεν υπονοώ ότι τα καλά δεν υπάρχουν και στα σπουδαία. Το έχω, όμως, πάρει απόφαση: Δεν γεννηθήκαμε όλοι για τα σπουδαία. Ή, για να το θέσω πιο ρεαλιστικά, τα σπουδαία του καθενός διαφέρουν ανάλογα με τον τρόπο που μεγάλωσε, τις εμπειρίες και τα βιώματά του.

Διαβάστε περισσότερα στην έκδοση της "Σημερινής" της Κυριακής που κυκλοφορεί...