Σημερινή

Τρίτη, 17/07/2018
RSS

Το φαρμακείο των διακοπών

| Εκτύπωση | 13 Αύγουστος 2017, 15:00 | Της Άννας Μαρίας Ευτυχίου

Τα ατυχήματα και οι ασθένειες δεν κάνουν διακοπές, γι’ αυτό και εμείς πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι σε περίπτωση που συμβεί το απρόοπτο, για να μη χαλάσουμε τη διάθεσή μας και την υπόλοιπη παρέα που μας συνοδεύει. Τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση τραυματισμού, όταν βρισκόμαστε σε διακοπές; Τι πρέπει να παίρνουμε μαζί μας, όταν ετοιμαζόμαστε να περάσουμε το καλοκαίρι στη θάλασσα ή στο βουνό, μας συμβουλεύει η πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακοποιών, Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ.

Η ώρα των διακοπών έφθασε και η πρώτη μας έγνοια είναι να περάσουμε ασφαλείς και χαρούμενοι τις μέρες ξεκούρασης που μας απομένουν. Τι πρέπει οπωσδήποτε να μεταφέρουμε μαζί μας;

Σίγουρα το βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για τις διακοπές μας. Πέραν του γνωστού περιεχομένου, που είναι οπωσδήποτε κάποιο αντισηπτικό, υγρό ή σπρέι, για καθαρισμό πληγών από μικροτραυματισμούς, αντισηπτική πούδρα, αντισηπτικές γάζες, τσιρότα, επίδεσμοι, απαραίτητα είναι, πλέον, σήμερα, λόγω και της αποδεδειγμένα βλαπτικής επίδρασης της ηλιακής ακτινοβολίας, αντηλιακά προϊόντα με υψηλό δείκτη προστασίας.

Διαβάστε περισσότερα στην έκδοση της "Σημερινής" της Κυριακής που κυκλοφορεί...