Σημερινή

Τρίτη, 22/05/2018
RSS

Ο καπετάνιος του Κυπρισ(Τι)τανικού

| Εκτύπωση | 16 Ιούλιος 2017, 15:00 | Του Στέλιου Ξιουρή

Το παγόβουνο είναι ορατό. Ο πιανίστας του Κυπρισ(Τι)τανικού συνεχίζει να παίζει τους σκοπούς του και ο καπετάνιος του πλοίου απολαμβάνει τις επιδαψιλεύσεις των αυλικών του χωρίς να δίνει σημασία στις προειδοποιήσεις περί του παγόβουνου που έρχεται κατευθείαν να χτυπήσει το πλοίο. Μάλιστα όταν κάποιος επιβάτης, που τυγχάνει να γνωρίζει από την τέχνη του καπετάνιου, προειδοποιεί ότι θα έχει το πλοίο την ίδια τύχη με αντίστοιχο που προσέκρουσε στο παγόβουνο, ο καπετάνιος τον κατηγορεί για κινδυνολογία και δίνει διαταγή να κλειστεί στο αμπάρι του πλοίου προς συμμόρφωση και παραδειγματισμό.

Εξάλλου και σύγκρουση του πλοίου να γίνει, ο καπετάνιος έχει έτοιμη τη σωστική του λέμβο για να γλυτώσει μαζί με την οικογένειά του και οι επιβάτες ας πάνε να πνιγούν… Στο κάτω- κάτω ας επαναστατούσαν και να μην συνέχιζαν να τρώνε στα πολυτελή εστιατόρια του πλοίου, λες και δεν συμβαίνει οτιδήποτε.

Δεν είναι παραμύθι η πιο πάνω περιπέτεια, αλλά οδηγός για το τι συνέβη και συνεχίζει να υφίσταται στην οικονομία και κατ’ επέκταση στην κοινωνία του Κυπριστάν.

Διαβάστε περισσότερα στην έκδοση της "Σημερινής" της Κυριακής που κυκλοφορεί...