Σημερινή

Δευτέρα, 21/05/2018
RSS

Κυπριακή πρωτιά στη βιοτεχνολογία

| Εκτύπωση | 18 Ιούνιος 2017, 15:00 | Της Άννας Μαρίας Ευτυχίου

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ EUROPEAN BUSINESS AWARD ΓΙΑ ΤΗΝ «NIPD GENETICS»

«ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟΥ ΠΛΑΝΟΥ, ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΓΡΗ ΒΙΟΨΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ. ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ, Η ΥΓΡΗ ΒΙΟΨΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΧΡΟΝΩΝ», ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗ «Σ» Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΑΤΣΑΛΗΣ

«Αναπτύσσουμε περαιτέρω την τεχνολογία μας και καταθέτουμε κι άλλες τρεις νέες πατέντες, με προοπτική εφαρμογής στον καρκίνο και σε άλλα θέματα γενετικής, όπως προεμφυτευτικού ελέγχου, μεταγεννητικού ελέγχου, μεταμοσχεύσεων κ.ά.»


Μια σπουδαία πρωτιά πέτυχε η Κύπρος πριν από λίγες ημέρες σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, στον οποίο μετείχαν 33 χιλιάδες εταιρείες από 34 χώρες. Ο λόγος για την εταιρεία NIPD Genetics, η οποία βραβεύτηκε ως μία από τις δέκα καλύτερες επιχειρήσεις στην Ευρώπη. Σε μιαν αποκλειστική τελετή απονομής βραβείων στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, στην οποία συμμετείχαν εξέχοντες ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου και Ευρωπαίοι πρεσβευτές, η κυπριακή εταιρεία «NIPD Genetics» βραβεύτηκε ως μία από τις δέκα καλύτερες επιχειρήσεις στην Ευρώπη για την κατηγορία «Chairman’s Selection».

Ο διαγωνισμός αφορούσε πάνω από 33.000 εταιρείες από 34 χώρες. Κατά τη διάρκεια του έτους η NIPD Genetics, πρώτα επιλέχθηκε ως National Champion (Εθνικός Πρωταθλητής), αφού έλαβε μέρος σε δημόσια ψηφοφορία με πέραν τον 250.000 ψηφοφόρων απ' όλη την Ευρώπη. Η «NIPD», που επελέγη ως μια από τις δέκα κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της, τιμήθηκε στην τελετή Gala, μαζί με άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες.

Διαβάστε περισσότερα στην έκδοση της "Σημερινής" της Κυριακής που κυκλοφορεί...