Σημερινή

Παρασκευή, 25/05/2018
RSS

Η Πάφος στη Μυθολογία

| Εκτύπωση | 18 Ιούνιος 2017, 15:03 | Του Μάριου Ιγνατίου

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΘΡΥΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΙΝΥΡΑ

Η ΠΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΛΟΥΣΙΑ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ, ΑΠΟΠΝΕΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ ΑΕΡΑ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΕΔΩ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΥΝΑΝΤΑ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Η κάθε γωνιά εξακολουθεί να μοιάζει ατόφια, αυθεντική, η κάθε γειτονιά και το κάθε στενό αναβλύζουν Πολιτισμό, η κάθε περιοχή ξυπνά πρωτόγονες φερομόνες, που σαν πέπλο χαϊδεύουν τον επισκέπτη στα μαλλιά, δημιουργώντας ένα ανοικτό εργαστήρι Πολιτισμού


Μέρος Α'

Η Πάφος δημιούργησε τους μύθους ή οι μύθοι δημιούργησαν την Πάφο; Ερώτημα που μοιάζει με τη γνωστή θεώρηση της κότας και του αβγού.
Όποια και αν είναι η απάντηση στο φιλολογικό αυτό ερώτημα, ένα είναι το κρατούμενο. Η Πάφος είναι «βουτηγμένη» σε μια πλούσια Ιστορία με θρύλους, παραδόσεις και μύθους, που την καθιστούν μοναδική και αξιοπρόσεκτη. Όπως εύστοχα αναφέρεται και στα επίσημα ενημερωτικά δελτία του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, η Πάφος είναι μια περιοχή πλούσια τόσο από περιβαλλοντικής όσο και από πολιτιστικής άποψης, αποπνέοντας ταυτοχρόνως αέρα ρομαντισμού και Ιστορίας.

Εδώ το παρελθόν συναντά αρμονικά το παρόν και μαζί σχεδιάζουν με αισιοδοξία το μέλλον. Στο δυτικότερο μέρος του νησιού μας η κάθε γωνιά εξακολουθεί να μοιάζει ατόφια, αυθεντική, η κάθε γειτονιά και το κάθε στενό αναβλύζουν Πολιτισμό, η κάθε περιοχή ξυπνά πρωτόγονες φερομόνες, που σαν πέπλο χαϊδεύουν τον επισκέπτη στα μαλλιά, δημιουργώντας ένα ανοικτό εργαστήρι Πολιτισμού, διατηρώντας ακέραιη την Παράδοση και αναδεικνύοντας τη Μυθολογία, τρίπτυχο που δημιουργεί προίκα για την όλη Επαρχία και τους κατοίκους της.

Διαβάστε περισσότερα στην έκδοση της "Σημερινής" της Κυριακής που κυκλοφορεί...