Σημερινή

Παρασκευή, 25/05/2018
RSS

Ένας σύγχρονος Αίσωπος

| Εκτύπωση | 18 Ιούνιος 2017, 15:01 | Της Μαρίας Ονουφρίου

Ο 26ΧΡΟΝΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΝΑΓΗ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ

ΠΛΑΘΕΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΛΑΘΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ. ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΑ, ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΥΣΝΟΗΤΟ ΠΙΑ ΚΟΣΜΟ, ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ

«Ο κόσμος πρέπει να μεγαλώνει με παραμύθια. Η δημιουργικότητα και η φαντασία με την πάροδο του χρόνου μειώνονται. Τα παραμύθια εξάπτουν και καλλιεργούν αυτό ακριβώς το κομμάτι, που είναι σημαντικότατο στη ζωή τους. Τα παραμύθια αυτά είναι μικρά και ευχάριστα για τους μικρούς, αλλά και τους ίδιους τους γονιούς, που θα πάρουν τον ρόλο του αφηγητή»


Πόσο χαίρομαι όταν γνωρίζω νέους ανθρώπους με όραμα! Με όραμα που δεν έχει να κάνει μόνο με τους προσωπικούς του στόχους, αλλά ένα όραμα για τους άλλους. Μιλώντας για τους άλλους εννοούμε εκείνους που πρόκειται να αναλάβουν τον κόσμο στο μέλλον. Τα μικρά αθώα παιδιά, που έρχονται σε έναν κόσμο αμφιβόλου ποιότητας και καλούνται να τον κατανοήσουν, να τον ερμηνεύσουν, να τον αγκαλιάσουν και να πορευτούν μέσα σε αυτόν με δυναμισμό, αυτοπεποίθηση, ενέργεια και πίστη στον στόχο της επιτυχίας.

Ο Λούκας Παναγή, αν και μόλις 26 χρονών, είναι ένας από τους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν στο μέλλον, όταν τα σημερινά παιδιά θα γίνουν οι αυριανοί ενήλικες και θα κυριαρχήσουν πρώτα απ’ όλα στη δική τους ζωή. Δημιουργώντας τα δικά του παραμύθια, κατάφερε αυτό που ήθελε. Να βάλει το δικό του λιθαράκι στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών όχι μόνο γράφοντας κάποιες πλασματικές ιστορίες, αλλά μεταφέροντας τα διδακτικά του μηνύματα με διαδραστικό τρόπο!

Διαβάστε περισσότερα στην έκδοση της "Σημερινής" της Κυριακής που κυκλοφορεί...