Σημερινή

Δευτέρα, 21/05/2018
RSS

Ιερέας διέκοψε κηδεία για να εκδιώξει τον ΠΑΣΥΚΑΦ

| Εκτύπωση | 19 Μάιος 2017, 07:55 | Σημερινή

Ο ιερέας σε χωριό της επαρχίας Λάρνακας διέκοψε προχθές εξόδιο ακολουθία για να διώξει τα μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων, που είχαν στήσει τραπεζάκι για εισφορές στο προαύλιο της εκκλησίας.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, η οποία ψηφίστηκε από ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, οι οικείοι του αποθανόντος είναι υποχρεωμένοι να εξασφαλίσουν τη «σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας εκκλησιαστικής επιτροπής». Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας δεν δίστασε να καλέσει ακόμα και την Αστυνομία, την ώρα που οι συγγενείς του αποβιώσαντος συγκλονισμένοι αποχαιρετούσαν για πάντα ένα προσφιλές τους άτομο.

Αναγκαία η διόρθωση της νομοθεσίας
Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΚΑΦ, Νικόλας Φιλίππου, μίλησε χθες στη μεσημβρινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» και, αφού επιβεβαίωσε την είδηση, επεκτάθηκε επί της υπόθεσης.

Όπως είπε ο κ. Φιλίππου, κρίνεται αναγκαία πλέον η διόρθωση της νομοθεσίας, για να είναι ο τελευταίος λόγος στην οικογένεια και όχι σε εκπρόσωπο της εκκλησίας, όσον αφορά το πού θα διατίθενται οι εισφορές. Επιπλέον εξήγησε ότι ο ιερέας ζήτησε όπως φύγει ο ΠΑΣΥΚΑΦ από την εκκλησία γιατί δεν είχε εγκριθεί η σχετική άδεια για εισφορές από την εκκλησιαστική επιτροπή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, μιλώντας για την υπόθεση, εξήγησε ότι μέλη της Αστυνομίας έσπευσαν στην εκκλησία μετά από ειδοποίηση και ξεκαθάρισε ότι σε τέτοιου είδους υποθέσεις, η Αστυνομία προσπαθεί πάντα να έχει διακριτικό ρόλο για να μην επιβαρύνει περισσότερο τους συγγενείς αποβιώσαντος σε δύσκολες γι' αυτούς στιγμές.