Σημερινή

Τρίτη, 19/06/2018
RSS

Δημοσιογραφικά ζητήματα τέθηκαν χθες ενώπιον του Προέδρου

| Εκτύπωση | 21 Απρίλιος 2017, 07:58 | Σημερινή

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ και χρήσιμη συνάντηση είχε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως αναφέρει η ΕΣΚ σε ανακοίνωσή της, «παρά τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα της συνάντησης, ηγέρθησαν σοβαρά ζητήματα, τόσο για τα προβλήματα που ταλανίζουν τη δημοσιογραφική οικογένεια, όσο και για ευρύτερα θέματα της πολιτικής και γενικά της δημόσιας ζωής, και τον τρόπο που αυτά βρίσκουν την έκφρασή τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Η ηγεσία της ΕΣΚ είχε την ευκαιρία να εκθέσει αναλυτικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όλα τα συνδικαλιστικά, δεοντολογικά, οργανωτικά, οικονομικά και άλλα προβλήματα που απασχολούν τον δημοσιογραφικό κόσμο και συνάμα να προβάλει όλα τα συναφή αιτήματά της προς την Πολιτεία γενικά και την Κυβέρνηση ειδικά. Γι’ αυτόν τον σκοπό επιδόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικό υπόμνημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης άκουσε με προσοχή τα όσα εξέθεσε η αντιπροσωπία της ΕΣΚ και διαβεβαίωσε ότι Πολιτεία και Κυβέρνηση θα ενεργήσουν έτσι, ώστε η δημοσιογραφική οικογένεια να λάβει τη δέουσα αρωγή. Αναφέρθηκε δε αναλυτικά στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για στήριξη των ΜΜΕ ως πυλώνα της δημοκρατίας, των λειτουργών του Τύπου μη εξαιρουμένων.

Στη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη μνεία στη δικοινοτική συνεργασία μεταξύ Ε/κ και Τ/κ δημοσιογράφων, για την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ευαρέσκεια. Σημειώνεται πως στη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με το ΔΣ της ΕΣΚ, από κυβερνητικής πλευράς, παρέστησαν επίσης ο Υφυπουργός Προεδρίας Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.