Σημερινή

Παρασκευή, 26/04/2019
RSS

Πάρκο μεσογειακών φυτών, κάκτων και παχύφυτων

| Εκτύπωση | 08 Ιούνιος 2015, 09:57 | Σημερινή

Τριακόσια είδη κάκτων και παχύφυτων έχουν φυτευτεί στο πάρκο μεσογειακών φυτών, κάκτων και παχύφυτων στην Αγία Νάπα, τα εγκαίνια του οποίου τέλεσε ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος. Το πάρκο έχει έκταση 40 στρεμμάτων και έχουν φυτευτεί πέραν των 300 ειδών κάκτων και παχύφυτων, με τον συνολικό αριθμό τους να ξεπερνά τις 12 χιλιάδες φυτά.

Σε χαιρετισμό του, ο κ. Καρούσος «ευχαρίστησε τον πρωτεργάτη της ιδέας, Κίκη Κωνσταντίνου, και όλους όσοι προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους και βοήθησαν στη διεκπεραίωση του πάρκου». Ταυτόχρονα, «διαβεβαίωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο και ο ίδιος προσωπικά θα συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο τη δημιουργία σημαντικών έργων και σημείων αναφοράς, τα οποία θα βοηθήσουν στη βελτίωση της ζωής των κατοίκων και θα εμπλουτίσουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής».

«Ήδη βρίσκονται υπό ανέγερση», είπε, «τρία ακόμα μνημεία, η Πλατεία του Αγρότη, το Μνημείο του πρώτου Αγιανναπίτη, και το μνημείο των κατοίκων της Αγίας Νάπας, που συμμετείχαν στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους».

Σε δικό του χαιρετισμό ο Κίκης Κωνσταντίνου αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο και «ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, τους στενούς συνεργάτες και όλους τους εθελοντές που προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους για την υλοποίηση του Πάρκου».

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας απένειμε αναμνηστικές πλακέτες σε όσους συνέβαλαν στη δημιουργία του πάρκου, ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της πλάκας στην είσοδο του πάρκου, ενώ οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στον χώρο.