Σημερινή

Πέμπτη, 13/12/2018
RSS

Έφυγε από τη ζωή ο Διευθυντής Πολιτικής Αεροπορίας

| Εκτύπωση | 22 Απρίλιος 2014, 06:54 | Σημερινή

ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΣΚΟΡΠΩΝΤΑΣ ΘΛΙΨΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ
Με βαθύτατη οδύνη, η Λάρνακα γενικά και το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων ειδικότερα, πληροφορήθηκαν τον αδόκητο θάνατο του Ιάκωβου Α. Δημητρίου, Διευθυντή του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, σε ηλικία 55 ετών. Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του υπουργού Μάριου Δημητριάδη, των συναδέλφων και του προσωπικού του υπουργείου για τον αδόκητο χαμό τού επί τριάντα χρόνια συναδέλφου τους, που ανέλαβε Διευθυντής του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας το 2012. Τον χαρακτηρίζει άριστο τεχνοκράτη με απαράμιλλες αρχές, ήθος και εντιμότητα, που τον χαρακτήριζαν καθ’ όλην τη διάρκεια της 30χρονης προσφοράς του.

Ποιος ήταν ο Ι. Δημητρίου
Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 2.2.1959 και είναι το τέταρτο παιδί του αείμνηστου Επαρχιακού Δικαστή Λάρνακας μ. Άλκη Δημητρίου. Φοίτησε στην Αστική Σχολή Καλογερά και ακολούθως στο Παγκύπριο Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίου Γεωργίου (στο πρακτικό τμήμα). Μετά την αποφοίτησή του κατατάχθηκε στον στρατό, όπου υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στα τεθωρακισμένα. Μετά τη στρατιωτική του θητεία μετέβη στο Λονδίνο για σπουδές. Φοίτησε στο University College του Λονδίνου όπου απέκτησε BSc (Honours) στο Chemical Engineering κατά τα έτη 1979-1982. Ακολούθως συνέχισε τις σπουδές του στο Imperial College του Λονδίνου όπου απέκτησε MSc (Honours) στο Chemical Engineering.

Στη συνέχεια επέστρεψε στην Κύπρο όπου και εργοδοτήθηκε ως Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας. Έπειτα απέκτησε μεταπτυχιακά διπλώματα (Masters) από τα Πανεπιστήμια Cranfield, Warwick και Loughborough με ειδίκευση στις αερομεταφορές. Ακολούθως διετέλεσε Διευθυντής του Αεροδρομίου Πάφου και μετά Λάρνακας. Το 2012 προήχθη στη θέση Διευθυντή Πολιτικής Αεροπορίας με αναδρομική ισχύ από το 2005. Ήταν νυμφευμένος με τη Χριστιάνα Γεωργίου, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Άλκη, ο οποίος είναι πρωτοετής φοιτητής στο τμήμα Mechanical Engineering του Cardiff University, και τον Χάρη, ο οποίος είναι μαθητής Γυμνασίου.

Ο αείμνηστος Ιάκωβος Α. Δημητρίου ασχολείτο με τα κοινά, ήταν εξαίρετος κολυμβητής στα νεανικά του χρόνια και είχε πάθος για τα αεροπλάνα.
Η κηδεία του θα τελεσθεί στις 3 μ.μ. αύριο Τετάρτη, 23.4.2014 από την Παναγία Φανερωμένης στη Λάρνακα.