Σημερινή

Τετάρτη, 13/12/2017
RSS

Πρώτη φροντίδα του νέου Προέδρου: Να κτίσει κράτος

| Εκτύπωση | 03 Δεκέμβριος 2017, 18:00 | Με τον Κωστάκη Αντωνίου

Η Κυπριακή Δημοκρατία παραμένει θεμελιωμένη σε παλαιολιθικές δομές και σε αντιλήψεις. Κανόνας ζωής η διαφθορά, εθνικό σπορ η διαπλοκή, όμηρος της κομματοκρατίας η κοινωνία και κανένα ενδιαφέρον για εκσυγχρονισμό και εκδημοκρατισμό του κράτους. Μας βάζει γυαλιά το ψευδοκράτος

Πρώτη φροντίδα του νέου Προέδρου δεν θα πρέπει να είναι η λύση του Κυπριακού, για τον απλούστατο λόγο ότι λύση στη βάση των τουρκικών αξιώσεων και των διαχρονικών θέσεων δεν πρόκειται να εξευρεθεί ποτέ. Οι προδιαγραφές της λύσης έχουν ήδη τεθεί, και ξεκινούν και καταλήγουν στον βιολογικό και εθνικό αφανισμό του κυπριακού Ελληνισμού.

Η πρώτη φροντίδα του νέου Προέδρου πρέπει να είναι το κτίσιμο σύγχρονου, ισχυρού και δίκαιου κράτους, διότι αυτό το κράτος που βιώνει σήμερα ο πολίτης, δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά προέκταση του ζυριχικού. Ελάχιστα έγιναν για τον εκσυγχρονισμό και εκδημοκρατισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία παραμένει θεμελιωμένη σε ζυριχικές νοοτροπίες και παλαιολιθικές δομές. Με τις νοοτροπίες και τις επιλογές του πολιτικού συστήματος να παραμένουν αναλλοίωτες, όπως τις καθιέρωσαν οι πρώτοι δεινόσαυροι και τις ακολουθούν σαν ευαγγέλιο τα δεινοσαυράκια.

Το κυπριακό κράτος είναι ένα απολιθωμένο κράτος ξεπερασμένων εποχών, το οποίο δεν μπορεί να έχει θέση στη σύγχρονη κοινωνία των πολιτισμένων και δημοκρατικών πολιτειών. Και η επιβίωσή του δεν απειλείται τόσο από τον Αττίλα, όσο από τις παλαιολιθικές δομές του και την προσκόλληση των ταγών του στα πρότυπα που το έκτισαν οι πρώτοι δημιουργοί του. Θα λέγαμε, μάλιστα, ότι κατέστη ακόμη χειρότερο και πιο άδικο για τον πολίτη του, καθώς τα κρούσματα παλαιολιθικών αντιμετωπίσεων και θεμελιωμένων αντιλήψεων κατέστησαν τρόπος ζωής.

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στην "Σημερινή της Κυριακής" που κυκλοφορεί στα περίπτερα.