Σημερινή

Τετάρτη, 13/12/2017
RSS

Χωρίς δώρα αλλά με απαιτήσεις ο λύκος Ερντογάν στην Αθήνα

| Εκτύπωση | 03 Δεκέμβριος 2017, 18:00 | Του Σάββα Ιακωβίδη

Η γονατισμένη οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά και αμυντικά Ελλάδα θα βρεθεί ενώπιον ενός αδίστακτου δικτάτορα, ενός αλαζόνα Τούρκου και ενός υψαύχενος σουλτάνου. Με ποιες δυνάμεις και δυνατότητες ο Τσίπρας θα του αντισταθεί;

Στο τεύχος 8-14 Ιουνίου του 2013, ο βρετανικός «Economist» είχε ως εξώφυλλο τον Ταγίπ Ερντογάν, ενδεδυμένο ως σουλτάνο. Τίτλος: «Δημοκράτης ή σουλτάνος;». Η απορία του βρετανικού περιοδικού ήταν δικαιολογημένη, επειδή ο Ερντογάν από το 2002, όταν ανήλθε στην εξουσία, επέδειξε ένα απατηλό προσωπείο. Εμφανίστηκε ως «light» ισλαμιστής και υπήρχε λόγος: Μετά την τρομοκρατική επίθεση στους δίδυμους πύργους της Ν. Υόρκης, η Δύση στράφηκε οργισμένη κατά του Ισλάμ. Ο Ερντογάν, με το προσωπείο τού δήθεν «δημοκράτη ισλαμιστή», έκτισε την εικόνα ενός «προοδευτικού» ηγέτη που επιδίωκε να εξευρωπαΐσει την Τουρκία και να την εντάξει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πολλοί, στην Κύπρο και στην Ελλάδα, μεταξύ αυτών και ο τότε πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Ν. Αναστασιάδης, εκθείαζαν τον «ευρωπαϊστή» και «δημοκράτη» Πρωθυπουργό, ο οποίος ήταν έτοιμος, τάχα, να λύσει το Κυπριακό.

Έκτοτε, οι μάσκες έπεσαν και αποκαλύφθηκε η πραγματική όψη του Ερντογάν: Δικτάτορας, αλαζόνας, δολοφόνος του ίδιου του λαού του, επεκτατιστής και επιθετικός εναντίον όλων των γειτόνων της Τουρκίας. Τώρα τεκμηριώνεται γι' ακόμα μια φορά ότι αυτός ο δήθεν ευλαβής μουσουλμάνος είναι ένας διεφθαρμένος πολιτικός. Αυτές τις μέρες διεξάγεται σε δικαστήριο του Μανχάταν η δίκη του Τουρκο-Πέρση εμπόρου χρυσού, Ρεζά Ζαρράπ. Συνελήφθη, πέρσι, κατά τη διάρκεια διακοπών του στο Μιάμι, με την κατηγορία ότι παραβίασε το εμπάργκο σε βάρος του Ιράν «εν γνώσει της τουρκικής κυβέρνησης».

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στην "Σημερινή της Κυριακής" που κυκλοφορεί στα περίπτερα.