Σημερινή

Κυριακή, 26/05/2019
RSS

Πριν από το τέλος του Μάη οι εγγραφές για το φεστιβάλ ρομποτικής R

| Εκτύπωση | 12 Μάιος 2019, 18:00 | Σημερινή

Πριν από το τέλος του Μάη οι εγγραφές για το φεστιβάλ ρομποτικής Robotex

Η 26η Μαΐου είναι η τελευταία μέρα εγγραφής στο Robotex Cyprus που θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Ιουνίου 2019 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το μεγαλύτερο φεστιβάλ ρομποτικής αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 1.000 συμμετέχοντες από 6 έως 106 χρονών που θα διαγωνιστούν σε πρωτοποριακές προκλήσεις όπως είναι η έξοδος ρομπότ από λαβύρινθο, το ράλi και η μονομαχία μεταξύ ρομπότ.

Στην έκθεση ρομποτικών κατασκευών Robotics4all μπορούν να συμμετέχουν μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, επαγγελματίες, ερευνητές, επιχειρήσεις, ιδρύματα καθώς και άτομα με αναπηρίες. Η συμμετοχή στον 3ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex είναι δωρεάν και το βραβείο για τις νικήτριες ομάδες θα είναι, μεταξύ άλλων, το δικαίωμά τους για συμμετοχή στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Robotex στην Εσθονία.

Πληροφορίες και εγγραφές στο www.robotex.org.cy. Η διήμερη εκδήλωση Robotex είναι ανοικτή για το κοινό που θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τις ευκαιρίες που προσφέρει η ρομποτική τεχνολογία και να παρακολουθήσει εντυπωσιακές επιδείξεις από drones. Το Robotex Cyprus 2019 διοργανώνεται από το Cyprus Computer Society με συνδιοργανωτές το Πανεπιστήμιο Κύπρου και τον Οργανισμό Νεολαίας.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τον Ψηφιακό Πρωταθλητή και στηρίζεται από τη Cyta ως Στρατηγικό Συνεργάτη, την Τράπεζα Κύπρου, ως Youth Supporter και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ως Educational Innovation Leader.