Σημερινή

Δευτέρα, 20/05/2019
RSS

Τσιμεντοποιία Βασιλικού: «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος»

| Εκτύπωση | 10 Φεβρουάριος 2019, 18:00 | Σημερινή

Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού έλαβε την τιμητική διάκριση «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος» για το έτος 2018, στον διαγωνισμό των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Επιχειρήσεις και Οργανισμούς. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο την Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019, και τα βραβεία απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Ο παγκύπριος διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ), σε συνεργασία με το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), την Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), τον Οργανισμό Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών Κύπρου (ΟΓΕΕ) Λεμεσού και το Δίκτυο Εθελοντών Together Cyprus.

Την τιμητική διάκριση παρέλαβε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Εταιρείας, Αντώνιος Αντωνίου. Η διάκριση έρχεται να επιβεβαιώσει τις περιβαλλοντικές δράσεις και ενέργειες που υλοποιήθηκαν εντός και εκτός των εγκαταστάσεων της Εταιρείας, στο πλαίσιο άσκησης της πολιτικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Στις δράσεις συμμετείχε το προσωπικό της Τσιμεντοποιΐας Βασιλικού, σε συνεργασία με τα ενδιαφερόμενα μέρη, όπως κοινότητες, ΜΚΟ και άλλοι οργανισμοί. Βασικός σκοπός είναι η συνέργεια και ευαισθητοποίηση όλων για ένα καλύτερο αύριο.

Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον, με βασική επιδίωξη την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και των αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον από τις δραστηριότητές της. Η Περιβαλλοντική Πολιτική εφαρμόζεται και παρακολουθείται συνεχώς στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις, υποστηριζόμενη από κατάλληλες διαχειριστικές πρακτικές.