Σημερινή

Παρασκευή, 24/05/2019
RSS

Ηλεκτρονικό και όχι πλαστικό πλέον το χρήμα

| Εκτύπωση | 21 Απρίλιος 2019, 18:01 | Σημερινή

Η εφαρμογή του BoC Wallet δείχνει το μέλλον

Η Τράπεζα Κύπρου καινοτομεί και σας προσκαλεί να αφήσετε το παραδοσιακό σας πορτοφόλι και το πλαστικό χρήμα, ανοίγοντας παράθυρο στη νέα τεχνολογία


Το πορτοφόλι είναι ένα χρήσιμο αξεσουάρ, που όλοι έχουμε στην τσάντα ή στην τσέπη μας. Μετρητά, κέρματα, κάρτες και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε χωρούν σ’ ένα τόσο μικρό πορτοφόλι. Για πολλούς είναι ένα χρηστικό αντικείμενο, ενώ για άλλους εκφράζει το προσωπικό στυλ και τον χαρακτήρα. Το αγοράζουμε γιατί μας αρέσει, γιατί είναι στη μόδα, γιατί είδαμε τη φίλη που είχε το ίδιο, ή γιατί απλώς είναι ένα πορτοφόλι.

Οι οίκοι μόδας σχεδιάζουν πορτοφόλια πρωτότυπα για να ικανοποιούν τα γούστα και τις παραξενιές μας, για να τα συνδυάζουμε με την τσάντα μας, χρωματικά και αισθητικά, για να ταιριάξουν στον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μας, το στυλ μας, τον τρόπο που ντυνόμαστε.

«Καλό το πορτοφόλι, αλλά συχνά-πυκνά το ξεχνάμε. Αντίθετα, σχεδόν ποτέ δεν ξεχνάμε το κινητό μας».

Πλέον, το πορτοφόλι αποκτά μια νέα διάσταση, αποτελεί δείγμα τεχνολογικής εξέλιξης και απαραίτητο αξεσουάρ στις σύγχρονες τραπεζικές συναλλαγές με τη νέα ηλεκτρονική του μορφή.

Οι επιχειρήσεις, ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις της τεχνολογίας και προσδοκώντας να αναβαθμίσουν τις σχέσεις με τους πελάτες, επιλέγουν «έξυπνα» προϊόντα και υπηρεσίες.

Η «έξυπνη» επιλογή

Οι Κύπριοι στρέφονται, ολοένα και περισσότερο, σε ηλεκτρονικές συναλλαγές που τους προσφέρουν ασφάλεια, ταχύτητα και βέλτιστη εξυπηρέτηση.

Το ηλεκτρονικό πορτοφόλι, η «έξυπνη» επιλογή για την πραγματοποίηση των συναλλαγών χωρίς τη χρήση μετρητών ή καρτών, κερδίζει την καρδιά των Κυπρίων. Η εφαρμογή BoC Wallet της Τράπεζας δείχνει το μέλλον. Ένα τεχνολογικό μέλλον με όλο και λιγότερη τη χρήση κερμάτων, επιταγών, ακόμη και πλαστικού χρήματος.

Μόνο τις πρώτες 40 μέρες από την παρουσίαση του BoC Wallet app, 8.708 πελάτες της Τράπεζας Κύπρου το κατέβασαν, το έχουν αυτήν τη στιγμή και προχώρησαν και έκαναν εγγραφή της κάρτας/ καρτών τους.

Από αυτούς το 74% είναι άντρες και το 26% γυναίκες και το 51% των πελατών είναι ηλικίας μεταξύ 26 - 40 (76% των πελατών στις ηλικίες 26 - 50).
Συνολικά μέχρι και 9 Απριλίου 2019 έχουν πραγματοποιηθεί 26.541 συναλλαγές με digital κάρτες, με συνολικό ποσό €718.464 (λίγο κάτω από το φράγμα του €1.000.000), ενώ το μέσο ποσό συναλλαγής είναι €27.

Το 66% των συναλλαγών ανέρχεται κάτω από τα €20 (χωρίς PIN) και το 34% των συναλλαγών άνω των €20.

Οι πελάτες που έχουν το app και κάνουν χρήση του, κατέγραψαν τους τελευταίους δύο μήνες μια συνολική αύξηση της τάξης του 26% σε σχέση με το 2018.

Η λειτουργία του

Πώς λειτουργεί το ηλεκτρονικό πορτοφόλι; Το κινητό τηλέφωνο μετατρέπεται σε ηλεκτρονικό κατάστημα και ηλεκτρονικό πορτοφόλι (digital wallet) και παρέχει στον χρήστη του τη δυνατότητα για αγορές σε καταστήματα, για μεταφορά χρημάτων στα παιδιά ή σε συγγενείς, με απλές κινήσεις και με απόλυτη ασφάλεια.

Το BoC Wallet app, η νέα πρωτοποριακή εφαρμογή ανέπαφων συναλλαγών, είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο, εύχρηστο και υποβοηθητικό στις συναλλαγές σας. Όμως, για να το χρησιμοποιήσετε χρειάζεστε το κινητό σας τηλέφωνο και τα τερματικά POS που φέρουν τη σήμανση για ανέπαφες συναλλαγές. Τα υπόλοιπα είναι όχι μόνο απλά, αλλά και γρήγορα.

Κατεβάζετε το Boc Wallet App στο κινητό σας τηλέφωνο. Καταχωρείτε στην εφαρμογή τον αριθμό ή τους αριθμούς των καρτών Visa της Τράπεζας Κύπρου που εσείς επιθυμείτε. Μπορείτε να προσθέσετε την ίδια κάρτα σε οποιαδήποτε ή και όλες τις συσκευές στις οποίες είναι εγκαταστημένο το BoC Wallet. Όμως, δεν μπορείτε να προσθέσετε δυο φορές την ίδια κάρτα στο ίδιο BoC Wallet.

Έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε όλες τις κάρτες VISA της Τράπεζας Κύπρου, χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες. Προς το παρόν το BoC Wallet δεν διατίθεται για κάρτες Mastercard.

Μόνο για Android

Το BOC Wallet App είναι διαθέσιμο μόνο για συσκευές Android Smartphone με δυνατότητα NFC και λειτουργικό 5.0+, όχι rooted. Εγκαθίσταται δωρεάν από το Google Store.

Πώς γίνεται η συναλλαγή;

· Ενεργοποιήστε/αφυπνίστε την οθόνη της κινητής συσκευής σας (πατώντας ένα πλήκτρο χωρίς να χρειαστεί να την ξεκλειδώσετε).

· Πλησιάστε τη συσκευή σας πάνω από το τερματικό POS με την οθόνη να βλέπει προς τα πάνω. Αυτόματα ενεργοποιείται η οθόνη της συσκευής σας, και σας εμφανίζει την οθόνη πληρωμής του BoC Wallet.

· Για συναλλαγές κάτω των €20 η συναλλαγή γίνεται αυτόματα.

· Για συναλλαγές άνω των €20, πληκτρολογήστε το Wallet PIN στην κινητή συσκευή. Ακολούθως, πλησιάστε ξανά την κινητή συσκευή σας πάνω από το τερματικό POS. Η συναλλαγή αποστέλλεται για επεξεργασία.

· Όταν πραγματοποιείτε 5 διαδοχικές συναλλαγές κάτω των €20, στην 6η συναλλαγή θα σας ζητηθεί να πληκτρολογήσετε το Wallet PIN. Δεν απαιτείται η χρήση του Wallet PIN για πληρωμές κάτω των €20, εκτός εάν αλλάξατε τη σχετική ρύθμιση επιλέγοντας το «Wallet PIN Always» στο μενού του Wallet PIN. Με τη ρύθμιση αυτή καταχωρείτε το Wallet PIN για την κάθε πληρωμή σας.

· Μόλις η συναλλαγή διαβιβαστεί για επεξεργασία ή εάν απορριφθεί, λαμβάνετε ειδοποίηση μέσω του BoC Wallet.

· Όταν η συναλλαγή αποσταλεί για επεξεργασία, θα δείτε το αποτέλεσμα της πληρωμής στην οθόνη του τερματικού POS και στην απόδειξη που θα τυπωθεί.

· Μπορείτε να κάνετε πληρωμές σε οποιοδήποτε κατάστημα στην Κύπρο ή στο εξωτερικό, εφόσον το τερματικό POS του καταστήματος υποστηρίζει ανέπαφες πληρωμές και φέρει το σχετικό λογότυπο.