Σημερινή

Πέμπτη, 23/05/2019
RSS

#stiMaxi: Συμβαίνει Τώρα

| Εκτύπωση | 14 Απρίλιος 2019, 18:02 | Σημερινή

Για μια ακόμη χρονιά, 44ην κατ’ ακρίβειαν, πραγματοποιείται και φέτος η Πορεία Χριστοδούλας από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου. Ένας θεσμός που προκαλεί όχι μόνο τη συγκίνηση και τη συμμετοχή του κόσμου, αλλά και την παραδοχή απ’ όλους, ότι «εδώ γίνεται καλή δουλειά»…

Γι' αυτό εξάλλου και ο θεσμός αυτός όχι μόνο δεν φθίνει στην πορεία του χρόνου, αλλά εμπλουτίζεται και γίνεται καλύτερος, πετυχαίνοντας μάλιστα την όλο και περισσότερη συμμετοχή νέων ανθρώπων. Ίσως ένας από τους λόγους να είναι το γεγονός ότι, δυστυχώς, ο καρκίνος, πια, μας αφορά όλους. Γι' αυτό και η συνεισφορά του Αντικαρκινικού Συνδέσμου αλλά και η στήριξη που αυτός τυγχάνει από την Τράπεζα Κύπρου εκτιμώνται σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Τι έχει αλλάξει μέσα στα 44 αυτά χρόνια;

Ευτυχώς πολλά, με πιο σημαντικό και ουσιαστικό το γεγονός ότι ο καρκίνος δεν είναι πια ανίκητος! Και επίσης δεν είναι πια ταμπού! Στο τελευταίο αυτό κομμάτι, του ταμπού δηλαδή, η συνεισφορά του Αντικαρκινικού όλα αυτά τα χρόνια στην Κύπρο ήταν σίγουρα σημαντική. Σημαντική επίσης και αναγνωρισμένη απ’ όλους είναι η στήριξη που αυτός δίνει στους ασθενείς και τις οικογένειές τους, έχοντας πάντοτε ως στόχο να βελτιώνεται, αλλά και να αυξάνει στη βοήθεια αυτή. Οι σημερινές εκδηλώσεις, λοιπόν, δεν είναι άλλη μια φιλανθρωπική εκστρατεία. Είναι η αποφασιστικότητα όλων μας να βοηθήσουμε όσους σήμερα αντιμετωπίζουν τον καρκίνο, με όσο το δυνατόν καλύτερα μέσα. Θα δώσουμε και φέτος το «παρών» μας, θα περάσουμε μια ευχάριστη μέρα γιατί μαζί, όλοι μας, θα συνεισφέρουμε #stiMaxi .

Η Τράπεζα Κύπρου ως διαχρονικός χορηγός και υποστηρικτής του Αντικαρκινικού Συνδέσμου συμμετέχει ενεργά στην προσπάθειά του, γίνεται συνοδοιπόρος της Πορείας Χριστοδούλας, ενισχύοντάς τον οικονομικά για τη συντήρηση και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει, δημιουργώντας παράλληλα το μεγαλύτερο κίνημα δράσης. Η πρώτη Πορεία Χριστοδούλας πραγματοποιήθηκε το 1976 και έκτοτε πραγματοποιείται κάθε Απρίλιο. Η εκστρατεία #stiMaxi είναι μία πρωτοβουλία της Τράπεζας Κύπρου για να στηρίξει τον/τη σύζυγο, τη μητέρα, τον πατέρα, τον αδελφό, την αδελφή, τον φίλο, τον γνωστό, τoν άγνωστο, τον κάθε συνάνθρωπό μας που αντιμετωπίζει τον καρκίνο, καθώς και να εμπνεύσει, να κινητοποιήσει και να καλέσει όλους να γίνουν σταθεροί υποστηρικτές της ελπίδας και ανακούφισης.

Μας περιμένουν στα περίπτερα

26 περίπτερα, πλαισιωμένα από δεκάδες εθελοντές θα βρίσκονται στον χώρο, προσφέροντας κάτι για όλα τα γούστα. Εσείς ελάτε με την παρέα σας, με τα παιδιά σας και κατευθυνθείτε πρώτα στα 3 ταμεία που θα υπάρχουν για την αγορά των κουπονιών σας. Με τα κουπόνια που θα προμηθευτείτε, θα μπορείτε στη συνέχεια να απολαύσετε ζεστό ή κρύο Espresso, Cappuccino, Americano, Latte, Caramel από το Tusso Coffee. Ή να δροσιστείτε με φραπέ, κυπριακό καφέ, λεμονάδα, αναψυκτικά και χυμούς.

Θα μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο χυμό πορτοκάλι, που θα σας σερβίρουν αγαπημένοι μας ποδοσφαιριστές μέλη της Οργάνωσης «Γκολ στη Ζωή». Θα υπάρχουν επίσης και πολλές επιλογές για γεύμα. Όπως τα απολαυστικά λαχματζούν, οι χαλλουμωτές ή τα φαλάφελ από το AVO, η γευστική και αγαπημένη πίτσα από την Pizza Hut, hamburgers και veggie burgers.

Μπορείτε επίσης να γλυκαθείτε με σπιτικά cakes και cup-cakes, με κυπριακό παγωτό Pahit-Ice, λαχταριστές κρέπες από το Grepa Land ή φρέσκους λουκουμάδες. Φρέσκο pop-corn και μαλλί της γριάς. Στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα θα πωλούνται περιποιημένες όμορφες χειροποίητες δημιουργίες. Για τα παιδιά θα προσφέρονται πολλές δραστηριότητες, όπως ζωγραφική, παιχνίδια σε φουσκωτά, τοίχος αναρρίχησης, παιχνίδι με βαρκούλες στην πισίνα, Microscooter για να οδηγήσουν και κούνιες.

Τα έσοδα από την Πορεία, κάθε χρόνο, συμβάλλουν ουσιαστικά ώστε ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου να συνεχίσει να προσφέρει δωρεάν εξειδικευμένες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους.

Μπείτε και εσείς #stiMaxi! Nα είστε εκεί!

Περισσότερα στο: https://stimaxi.com.cy/

Μπορείτε να κάνετε την εισφορά σας και ηλεκτρονικά: https://stimaxi.com.cy/donate

Το πρόγραμμα της σημερινής μέρας, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Στροβόλου (δίπλα από το Πα?ρκο Αγ. Δημητρι?ου):

10:00 Έναρξη Εκδήλωσης
10:30 Έναρξη 44ης Πορείας Χριστοδούλας
11:00 Academy of Talent Potenzia Del’ Arte
11:45 Χορευτικός όμιλος Πανεπιστημίου Κύπρου
12:00 Μουσική από DJ
12:15 Creative Dance Studio
12:30 Shakallis Dance School
12:45 Nicosia Dance Center
13:00 Filippos Taekwon-Do ITF Nicosia
13:15 Μουσική από DJ
13:30 A PIACERE Μουσικό Εργαστήρι
13:45 Ακαδημία Γυμναστικής «Πενταδάχτυλος»
14:00 Cypher Dance School
14:15 Επίδειξη ZUMBA
14:30 Melissanides Gymnastics Club
15:00 E-motion Dance & Health Studio
15:15 Μουσική από DJ
15:30 Kids Run in Colour

Την ίδια ώρα σε όλη την Κύπρο θα πραγματοποιούνται οι ακόλουθες δραστηριότητες:

Επαρχία Λευκωσίας

• Πεζοπορία - 8:30 π.μ. ΑΠΟΠ Παλαιχωρίου, Κοινότητες Ταμασσού & Ορεινής, Δήμος Στροβόλου - τερματισμός στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Στροβόλου.

• Ποδηλασία - 10:30 π.μ. Ποδηλατικός Όμιλος Θ.Ο.Ι. Φιλιάς υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Κοινότητες από Κακοπετριά μέχρι Κοκκινοτριμιθιά - τερματισμός στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Στροβόλου.

• Ποδηλασία Ομάδας Τράπεζας Κύπρου - τερματισμός στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Στροβόλου.

• Σκυταλοδρομία - 11:00 π.μ. Σωματείο Δρομέων Κύπρου «Περικλής Δημητρίου», Δήμος Ιδαλίου και γύρω κοινότητες, Δήμος Στροβόλου - τερματισμός στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Στροβόλου.

• Προβολή ντοκιμαντέρ - 5:00 μ.μ. «Ο μεγάλος περίπατος της Χριστοδούλας» του Νίκου Ταμάσιου στην Ιδιωτική Σχολή Φόρουμ από το Σωματείο «Ομάδα Εθελοντών Σιας».

Επαρχία Πάφου

• Εκκίνηση Πορείας 10:30 π.μ., Δημαρχείο Πάφου

• Φιλανθρωπική εκδήλωση - 11:30 π.μ. - 2:00 μ.μ. στο προαύλιο του Δημαρχείου Πάφου με δραστηριότητες για όλη την οικογένεια.

• Πεζοπορία - 10:30 π.μ. Πόλη Χρυσοχούς. Εκκίνηση από εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα και τερματισμός στο Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς.

Επαρχία Λάρνακας

• Εκκίνηση Πορείας 10:30 π.μ. Εξέδρα Φοινικούδων.

• Πεζοπορία - 10:00 π.μ. Αστυνομία των Βρετανικ ών Βάσεων μαζί με τις κοινότητες Ξυλοτύμπου, Δασάκι Άχνας, Ορμήδεια, Ξυλοφάγου. Εκκίνηση από το Κοινοτικό Συμβούλιο Ξυλοτ ύμπου.

• Πεζοπορία - 10:30 π.μ. Πλατεία Αγίου Μάμα, Τρούλλοι.

Επαρχία Λεμεσού

• Εκκίνηση Πορείας 10:30 π.μ. «Ευαγόρειο» Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας.

• Φιλανθρωπική αγορά - 10:30 π.μ. - 1:00 μ.μ. στο «Ευαγόρειο» Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας

«Μια ετήσια εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης και ηθικής συμπαράστασης στους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους, που αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων του Αντικαρκινικού Συνδέσμου»