Σημερινή

Πέμπτη, 25/04/2019
RSS

Διάλεξη Κ. Μαρκίδη στην Τράπεζα Κύπρου: «Small Steps - Big Impact»

| Εκτύπωση | 24 Μάρτιος 2019, 18:00 | Σημερινή

Ο γνωστός Κύπριος καθηγητής και συγγραφέας, Κώστας Μαρκίδης, που ζει και εργάζεται στο εξωτερικό, σηματοδότησε την έναρξη του προγράμματος Skills Accelerator, της Τράπεζας Κύπρου. Στόχος του νέου μεγάλου project της BOC είναι να εφοδιάσει τους εργαζόμενους στον μεγαλύτερο τραπεζικό οργανισμό της Κύπρου, με γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να ανταποκρίνονται με άνεση στις ραγδαία αναπτυσσόμενες τεχνολογικές απαιτήσεις της εποχής.

O Κώστας Μαρκίδης είναι καθηγητής Στρατηγικής και Διεθνούς Διοίκησης, και πρόεδρος του Τμήματος Στρατηγικής στο London Business School. Είναι συγγραφέας πολλών άρθρων και βιβλίων επιχειρηματικότητας/στρατηγικής, κάτοχος Δοκτοράτου από το Harvard Business School και γνωστός για τις διαλέξεις που παραδίδει σε μεγάλες εταιρείες, σε όλον τον κόσμο. Σε μια κατάμεστη αίθουσα, ο δρ Μαρκίδης με ευχάριστο τρόπο και χιούμορ, εξήγησε στους εργαζόμενους απ’ όλες τις βαθμίδες της Τράπεζας Κύπρου, τη σημασία της έννοιας «Small Steps - Big Impact».

Με ποιον τρόπο δηλαδή τα μικρά βήματα που ο καθένας κάνει, μπορούν να οδηγήσουν στη μεγάλη αλλαγή του συνόλου. «Δεν υπάρχει η πολυτέλεια της “απόστασης” από τις νέες τεχνολογίες», εξήγησε. Προτείνοντας, ταυτόχρονα, σε όλους όσοι θέλουν να επιβιώσουν επαγγελματικά, ή επιθυμούν να δουν τον οργανισμό στον οποίο εργάζονται να επιβιώνει, να υιοθετήσουν μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά τους, οι οποίες θα τους εξοπλίσουν με σχετική ευκολία και άνεση, στην προσαρμογή που αναπόφευκτα θα γίνει σε επίπεδο νέας τεχνολογίας, τη γνωστή ψηφιοποίηση.

«Η άρνηση, στην αλλαγή, δεν είναι η λύση», είπε χαρακτηριστικά. Μιλώντας με παραδείγματα από τον χώρο των μεγάλων εταιρειών και του διαδικτύου, ο δρ Μαρκίδης παρουσίασε συγκεκριμένους τρόπους και tips που μπορεί κάποιος να εφαρμόσει, ώστε να αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες της ψηφιακής εποχής. «Λύσεις απλές, εύκολες, που δεν απαιτούν να αφιερώσουμε πέραν της 1 ώρας την εβδομάδα, όσο δηλαδή ένας καφές», είπε χαρακτηριστικά, δίνοντας ως παράδειγμα τη δυνατότητα που όλοι έχουν σήμερα να παρακολουθήσουν δωρεάν διαδικτυακά προγράμματα.

Η διάλεξη του Κώστα Μαρκίδη ήταν η πρώτη μιας σειράς που προγραμματίζονται στο πλαίσιο του Skills Accelerator. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σειρά εκπαιδευτικών παρεμβάσεων όπως ομιλίες και από άλλους διακεκριμένους ομιλητές, σεμινάρια και εργαστήρια σε θέματα τεχνολογίας εξειδικευμένων γνώσεων και μελλοντικών δεξιοτήτων. Η αναβάθμιση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των εργαζομένων στην Τράπεζα Κύπρου είναι μια συνεχής προσπάθεια, η οποία έχει μπει δυναμικά σε εφαρμογή.