Σημερινή

Παρασκευή, 19/04/2019
RSS

EY χορηγός του 2ου Cyprus Anti-Fraud Conference

| Εκτύπωση | 24 Μάρτιος 2019, 18:01 | Σημερινή

Οικονομικές απάτες, ξέπλυμα χρήματος, δωροδοκίες, κατάχρηση αγοράς. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις μορφές του Οικονομικού Εγκλήματος, με τις οποίες, επιχειρήσεις, τράπεζες και οργανισμοί έρχονται αντιμέτωποι. Η EY Κύπρου ήταν χορηγός του 2ου Cyprus Anti-Fraud Conference, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019, στο ξενοδοχείο Hilton Park Hotel στη Λευκωσία. Το συνέδριο οργάνωσαν οι IMH και το Cyprus Chapter of the Association of Certified Fraud Examiners.

Το συνέδριο φιλοξένησε επίλεκτη σειρά διεθνών ομιλητών που παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο. Ανάμεσά τους, τρεις ειδικοί της ΕΥ μοιράστηκαν τις γνώσεις τους όσον αφορά τις σύγχρονες τεχνικές αποφυγής απάτης, με σκοπό τη βελτίωση της εμπιστοσύνης, της διαφάνειας και της λογοδοσίας στο ευρύτερο φάσμα του τομέα παροχής υπηρεσιών.

Ο Νικόλας Παύλου, Αssociate Partner, Financial Services Audit και επικεφαλής του τμήματος Forensics and Integrity της EY Κύπρου, παρουσίασε τα ευρήματα της έρευνας EY Global Fraud Survey και συγκεκριμένα τα αποτελέσματα που αφορούν την Κύπρο. Η έρευνα παρουσίασε τους κινδύνους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί στην καταπολέμηση της απάτης και της διαφθοράς από την οπτική γωνιά των ηγετών τους, σε μια εποχή που η τεχνολογία αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Ο Matt Reed, Senior Manager, Compliance Technology Advisory στην EY Ηνωμένου Βασιλείου, στην παρουσίασή του «Τεχνολογία και Οικονομικό Έγκλημα», αναφέρθηκε στη σωστή και αποδοτική διαχείριση των κινδύνων και στους τρόπους για την αντιμετώπισή τους. Πιο συγκεκριμένα, καθώς η αξία για τη διεξαγωγή μιας διαδικασίας αξιολόγησης κινδύνου μιας επιχείρησης αλλάζει, απαιτούνται περισσότερο ποσοτικές και στοιχειοθετημένες προσεγγίσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν σε πιο εξειδικευμένα αποτελέσματα.

«Ψηφιακές ταυτότητες» ήταν το θέμα που παρουσίασε ο Manuel Delgado Colmenero, Associate Partner, Financial Crime Leader στην ΕΥ Ισπανίας. Στην παρουσίασή του υποστήριξε πως απαιτείται μια συνεκτική προσέγγιση για τη διαχείριση της ψηφιακής ταυτότητας σε ολόκληρο τον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, ώστε να καταστεί δυνατή η αναγνώριση και η πιστοποίηση των πελατών.