Σημερινή

Τρίτη, 26/03/2019
RSS

ONERABBIT- Tο πρώτο κυπροκινεζικό διαφημιστικό γραφείο

| Εκτύπωση | 30 Δεκέμβριος 2018, 18:00 | Σημερινή

Μια νέα εταιρεία έρχεται να ταράξει τα νερά και να αλλάξει τα δεδομένα στον χώρο της διαφήμισης κι επικοινωνίας στην Κύπρο, λειτουργώντας ως γέφυρα μεταξύ Δύσης και Ανατολής. Η Ευρώπη και η Κίνα απ' εδώ και στο εξής θα συνδέονται μέσω Κύπρου και διαφημιστικά, και μάλιστα με ταχύτητα. Η δημιουργία της νέας εταιρείας ONERABBIT ανακοινώθηκε στις 27 Νοεμβρίου, σε ειδική Διάσκεψη Τύπου, στα γραφεία της εταιρείας ΤΕLIA & PAVLA BBDO.

H ΟΝΕRABBIT είναι ένα concept μοναδικό στο είδος του, όχι μόνο όσον αφορά τις υπηρεσίες που θα προσφέρει αλλά και τον τρόπο που θα δραστηριοποιείται στις δύο αγορές. Θα λειτουργεί ως κοινοπραξία και θα διαθέτει 2 ξεχωριστές ομάδες, την ομάδα επαγγελματιών της TELIA & PAVLA BBDO και του HYBRID στη Λευκωσία και την ομάδα επαγγελματιών στη Σαγκάη.

Οι ομάδες αυτές αποτελούν ουσιαστικά τους δυο άξονες της ONERABBIT και θα λειτουργούν ταυτόχρονα και συντονισμένα στις 2 αγορές, την κυπριακή/ευρωπαϊκή και την κινεζική. Βασικός στόχος είναι η στρατηγική επικοινωνία και το μάρκετινγκ κυπριακών και ευρωπαϊκών εταιρειών στην Κίνα αλλά και αντίστροφα κινεζικών εταιρειών στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον κ. Στέλιο Αναστασιάδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της TELIA & PAVLA BBDO, εμπνευστή και συνιδρυτή της ONERABBIT, η κοινοπραξία αυτή έρχεται για να καλύψει ένα μεγάλο κενό και να γεφυρώσει το επικοινωνιακό χάσμα Δύσης και Ανατολής με νέες στρατηγικές και νέες ιδέες. Βασίζεται σε μια πλειάδα στελεχών με μεγάλη εμπειρία στον τομέα της επικοινωνίας, τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Σαγκάη.

Διαθέτουν εξειδίκευση τόσο στην παραδοσιακή όσο και στην digital επικοινωνία, στο στρατηγικό μάρκετινγκ, το branding, το re-branding, τον σχεδιασμό στρατηγικής για ΜΜΕ, το e-commerce και τις Δημόσιες Σχέσεις. Αυτό που τόνισε ιδιαίτερα ο κύριος Αναστασιάδης είναι η έμφαση που θα δίνεται στην έρευνα ώστε να εντοπίζονται όλα τα σημαντικά δεδομένα πριν ακόμη ξεκινήσει μια εκστρατεία, ώστε να μπορούν να εξασφαλιστούν οι επιδόσεις και τα άρτια αποτελέσματα.

Το όνομα ΟΝΕRABBIT προέρχεται από μια αρχαία κινεζική παροιμία: «Όταν κυνηγάς έναν λαγό μπορεί να τον πιάσεις, αλλά αν κυνηγάς δυο λαγούς, θα τους χάσεις και τους δυο». Με αυτό το σενάριο, η Κύπρος γίνεται το πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη στρατηγικών branding και marketing και το ιδεώδες περιβάλλον για την πρόσβαση σε δυο διαφορετικούς κόσμους με την ONERABBIT. Η Κύπρος ουσιαστικά λειτουργεί ως stepping stone, ως γέφυρα για τις συναλλαγές μεταξύ των πιο εξελιγμένων αγορών της Ευρώπης και της Κίνας.

Άλλωστε τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια εντυπωσιακή αύξηση στην αλληλεπίδραση αυτών των αγορών, κυρίως χάρη στο κίνητρο Belt and Road της κινεζικής κυβέρνησης. Τα ευρωπαϊκά brand επιθυμούν διακαώς να προσεγγίσουν την κινεζική αγορά του σχεδόν ενάμιση δισεκατομμυρίου ανθρώπων, ενώ την ίδια στιγμή κινεζικές επιχειρήσεις αναζητούν την ευκαιρία να διεθνοποιήσουν τα δικά τους brand και να ξεφύγουν από τα σύνορα της χώρας τους.