Σημερινή

Πέμπτη, 21/03/2019
RSS

Η «Χαρά» μεταφέρει ευχές και αγάπη στα παιδιά που νοσηλεύονται

| Εκτύπωση | 23 Δεκέμβριος 2018, 18:02 | Σημερινή

Ποια είναι η «Χαρά», που μπήκε φέτος τα Χριστούγεννα στη ζωή μας; H Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου, Έλλη Ιωαννίδου, μας τη συστήνει εξηγώντας μας τη σημασία της ευχής, που αυτή θα μεταφέρει στα παιδιά που νοσηλεύονται τις μέρες των γιορτών στο Μακάρειο.

Ρίξτε κι εσείς το δικό σας μήνυμα για τα παιδιά, στο κουτί της «Χαράς». Δώστε τους την αισιοδοξία και την αγάπη σας, αυτές τις μέρες που την έχουν σίγουρα λίγο περισσότερο ανάγκη.

1. Θέλετε να μας συστήσετε τη «Χαρά» που ήρθε φέτος τα Χριστούγεννα στη ζωή μας;

Η «Χαρά» είναι ένα λούτρινο αρκουδάκι, που ξεκίνησε την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, από ένα δωμάτιο ενός παιδιού στο Μακάρειο Νοσοκομείο, με σκοπό να μαζέψει ευχές και θετική ενέργεια από τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους, και να τις μεταφέρει πίσω σε όλα τα παιδιά του Νοσοκομείου, την Παραμονή των Χριστουγέννων.

2. Στόχος σας, δηλαδή, είναι να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερες ευχές γίνεται.

Μόνο ευχές! Όσες περισσότερες μαζευτούν, τόσο πιο πολύ θα μεγαλώνει η «Χαρά»!

3. Πού μπορεί να βρει και να δει κανείς από κοντά τη «Χαρά»;

Η «Χαρά», και το «Κουτί της Χαράς», μέσα στο οποίο ο κόσμος μπορεί να γράψει και να ρίξει την ευχή του, βρέθηκε στις 19 και 20 Δεκεμβρίου στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου, στις 22 Δεκεμβρίου στο Mall of Cyprus και στις 23 Δεκεμβρίου στο Nicosia Mall, από τις 4.00 μ.μ. μέχρι τις 6.00 μ.μ.

4. Πώς γεννήθηκε η πρωτότυπη αυτή ιδέα;

Η «Χαρά» γεννήθηκε από μία ιδέα της Τράπεζας Κύπρου και του Reaction, και με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μάριο Σταύρου και την Κυριακή Παπαδάμου για την άψογη διαχρονική συνεργασία. Βαφτίστηκε με αυτό το όνομα για ευνόητους λόγους! Η «Χαρά» μπορεί να είναι μικρή, αλλά μεγαλώνει με την αγάπη όλων μας. Μπορεί να ταξιδέψει παντού… Δεν κάνει διακρίσεις και μπορεί να είναι απέραντη…

5. Μέχρι τώρα πώς την έχει δεχτεί ο κόσμος και τα παιδιά; Τι εντυπώσεις προκαλεί;

Μόνο θετικές, όπως ήταν αναμενόμενο. Μάλιστα, αυτό που την διαφοροποιεί από άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις είναι ότι η «Χαρά» δεν μαζεύει χρήματα, αλλά μόνο ευχές και την αγάπη του κόσμου.

6. Και την παραμονή των Χριστουγέννων, ποιο είναι ακριβώς το πρόγραμμά της;

Αργά το απόγευμα της Παραμονής των Χριστουγέννων, η «Χαρά» με όλες οι ευχές του κόσμου θα φτάσει στο Μακάρειο Νοσοκομείο μαζί με τον Άγιο Βασίλη. Εκεί κάθε παιδάκι θα πάρει το δώρο του, που είναι ένα μικρό αρκουδάκι, η μικρή «Χαρά», που κρύβει όμως τεράστια αγάπη και απέραντη ΧΑΡΑ!