Σημερινή

Πέμπτη, 21/03/2019
RSS

Ψηφιακή Εκπαίδευση σε 150 κοινότητες

| Εκτύπωση | 23 Δεκέμβριος 2018, 18:00 | Σημερινή

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης Emathisis, το οποίο αφορά δωρεάν εκπαίδευση ηλεκτρονικών υπηρεσιών για 150 κοινότητες, παρουσίασαν ο Οργανισμός Reaction και η Ελληνική Τράπεζα σε διάσκεψη Τύπου στα Κεντρικά Γραφεία της Ελληνικής Τράπεζας. Στόχος του προγράμματος, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή άμεσα και θα έχει διάρκεια 9 μήνες, είναι η εξοικείωση του κοινού στη χρήση του διαδικτύου για υπηρεσίες όπως TAXISNET, Web Banking, Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ), Πληρωμές λογαριασμών Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η Διοικητική Λειτουργός του Reaction, Κυριακή Παπαδάμου, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα, υπογράμμισε ότι τους τελευταίους μήνες η Μονάδα Ψηφιακής Εκπαίδευσης του Οργανισμού Reaction προχώρησε σε στοχευμένες ενέργειες και μελέτες για αξιολόγηση του προβλήματος. Με ένα εξειδικευμένο όχημα, εξοπλισμένο με όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και τεχνολογικό υλικό (υπολογιστές, tablets και κινητά τηλέφωνα), οι εκπαιδευτές θα επισκεφθούν συνολικά 150 Κοινότητες στη διάρκεια του προγράμματος, όπου σε συνεννόηση με τα Κοινοτικά Συμβούλια θα προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση στους κατοίκους.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τη Μονάδα Ψηφιακής Εκπαίδευσης του Reaction και την Ελληνική Τράπεζα. Στρατηγικός Ακαδημαϊκός Συνεργάτης είναι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και θεσμικός υποστηρικτής η Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου. Το πρόγραμμα τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.