Σημερινή

Σάββατο, 20/04/2019
RSS

Τέλος η American Express, έρχεται η Master Card

| Εκτύπωση | 07 Νοέμβριος 2018, 12:02 | Σημερινή

Από τις αρχές του 2019 η Τράπεζα Κύπρου θα αντικαταστήσει τις κάρτες American Express με κάρτες της Master Card. Oι δεκάδες χιλιάδες κάτοχοι της American Express σύντομα θα αρχίσουν να λαμβάνουν επιστολές και μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να ολοκληρωθεί o κύκλος της ενημέρωσης και μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου να προχωρήσει η αντικατάσταση των καρτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα όρια της κάρτας που έχει ο κάτοχος της American Express θα παραμείνουν τα ίδια στη νέα κάρτα αλλά θα αναδιαμορφωθούν κάποια σχέδια. Επίσης, με τις νέες κάρτες αναμένεται ότι οι ετήσιες συνδρομές θα είναι χαμηλότερες ή στα ίδια επίπεδα.

Οι κάρτες American Express που κυκλοφορούν στην αγορά είναι η μπλε American Express με ετήσια συνδρομή €25. Αυτή η κάρτα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να γίνει Master Card Classic και η ετήσια συνδρομή να είναι μειωμένη. H πράσινη American Express έχει ετήσια συνδρομή €50 και αναμένεται να γίνει Master Card Gold. H χρυσή American Express έχει ετήσιο κόστος €85. Αυτή αναμένεται να αντικατασταθεί από τη Master Card Platinum.

Η αντικατάσταση θα προχωρήσει μετά την απόφαση της αμερικανικής εταιρείας (American Express) να τερματίσει όλες τις συμφωνίες αδειοδότησης που έχει συνάψει με την Ευρώπη.