Σημερινή

Σάββατο, 23/02/2019
RSS

Σε κερδοφόρο πορεία η Eurobank Cyprus Ltd

| Εκτύπωση | 09 Σεπτέμβριος 2018, 18:00 | Σημερινή

ΣΕ ΘΕΤΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΜΕ ΚΕΡΔΗ ΜΕΤΑ ΦΟΡΩΝ €24.1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ

Θετικά αποτιμώνται τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου που ανακοίνωσε η Eurobank Cyprus Ltd («Eurobank Κύπρου»). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η Τράπεζα παρουσίασε:

· Ικανοποιητική επαναλαμβανόμενη κερδοφορία, η οποία ανήλθε στα €24.1 εκ. μετά από φόρους.

· Ισχυρή κεφαλαιακή θέση, με τον δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας (Capital Adequacy Ratio) όπως και τον δείκτη κοινών μετοχών (CET1) να ανέρχονται στο 26,4%.

· Σημαντική πλεονάζουσα ρευστότητα, με τις καταθέσεις να φτάνουν στα €4.383 εκ. και τον δείκτη δανείων προς καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με καταθέσεις) να ανέρχεται στο 28%.

· Πολύ καλή ποιότητα δανειακού χαρτοφυλακίου, με τον δείκτη Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPE ratio στη βάση των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, ΕΑΤ) να παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός, στο 4,5%.

· Αποτελεσματική διαχείριση του κόστους λειτουργίας, με τον δείκτη Κόστους προς Έσοδα στο 30%.

Όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό δελτίο Τύπου, η Τράπεζα «έχει εδραιώσει την ηγετική της παρουσία στην Κύπρο στους τομείς του Wealth Management, Corporate and Investment Banking, International Business Banking, και Capital Markets».

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Κύπρου κ. Μιχάλης Λούης ανέφερε ότι «τα επαναλαμβανόμενα θετικά αποτελέσματά μας καταδεικνύουν ότι συνεχίζουμε την αναπτυξιακή μας πορεία με σταθερά βήματα, έχοντας ως βάση το πελατοκεντρικό μοντέλο λειτουργίας της Τράπεζας και την ορθολογιστική διαχείριση των κινδύνων (…). H Eurobank Κύπρου», πρόσθεσε, «παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον της χώρας μας και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης και πιστεύουμε ότι το άμεσο μέλλον της κυπριακής οικονομίας είναι ελπιδοφόρο. Ωστόσο, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, η διαχείριση των δημοσιονομικών πλεονασμάτων πρέπει να είναι πολύ προσεκτική, ούτως ώστε να αποφευχθούν αρνητικές εκπλήξεις στο μέλλον που μπορεί να προκληθούν τόσο από εξωγενείς όσο και ενδογενείς παράγοντες».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας, οι προοπτικές της «παραμένουν ιδιαίτερα θετικές, στο πλαίσιο και της θετικής πορείας της οικονομίας που συνεχίσθηκε τους πρώτους έξι μήνες του 2018». Επίσης, η Τράπεζα θεωρεί σημαντικές τις μεταρρυθμίσεις στον τρόπο οργάνωσης και εργασίας στον δημόσιο τομέα, ούτως ώστε να συμβάλλει ακόμα πιο πολύ στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και στην αποτελεσματική εξυπηρέτηση του πολίτη.