Σημερινή

Πέμπτη, 20/06/2019
RSS

Δυναμική πρεμιέρα των... «3G»

| Εκτύπωση | 12 Αύγουστος 2018, 18:00 | Της Φρόσως Βιολάρη

Γερό μπάσιμο έκαναν οι αυτοαποκαλούμενοι «3G» της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού. Γιώργος Αρέστη, Γιώργος Χαραλάμπους και Γιώργος Γεωργίου σήκωσαν μανίκια και δηλώνουν έσω έτοιμοι. Η «Σ» είχε τον δικό της «κατάσκοπο» στην αίθουσα Κερύνεια του Συνεδριακού Κέντρου και μεταφέρει πολλά και διάφορα από το τετραήμερο των δημόσιων ακροάσεων.

Σε μια πρώτη ανάγνωση των τεσσάρων πρώτων συνεδριάσεων της Επιτροπής, αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι «3G» είδαν και μελέτησαν πράματα και θάματα για το αμαρτωλό παρελθόν του πάλαι ποτέ Συνεργατικού Πιστωτικού Ιδρύματος του τόπου. Δεν εξηγείται αλλιώς η τρόπον τινά δυσφορία τους όταν άκουγαν διά στόματος Παύλου Θεοδότου (μάρτυρα) ότι δεν γίνονταν ακριβώς ατασθαλίες στον Συνεργατισμό αλλά απλώς δίδονταν δάνεια εκατομμυρίων με εξασφαλίσεις μεν αλλά χωρίς δυνατότητα αποπληρωμής!

Κόσμος και κοσμάκης στην αίθουσα. Οι θαμώνες του καφενείου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας εντόπισαν γνώριμα πρόσωπα (δικηγόρους) οι οποίοι είχαν ρόλο… φοιτητή. Σημειώσεις και SMS έδιναν κι έπαιρναν τις πρώτες μέρες των συνεδριάσεων. Υπήρχαν και οι συνεπείς που δεν έχασαν λεπτό των δημόσιων ακροάσεων καταγράφοντας όλα τα highlights, για εσωτερική νομική μελέτη προφανώς…

Θυμάστε στο σχολείο όταν έμπαινε ο επιθεωρητής που θέλαμε όλοι να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο. Θυμάστε και το ύφος του επιθεωρητή που ήταν μεταξύ ύπνου και... ξύπνιου. Κάπως έτσι λοιπόν και οι πρώην υπάλληλοι και στελέχη του Συνεργατισμού από διάφορα πόστα, οι οποίοι βρίσκονται στο ακροατήριο. Season ticket και σε αυτούς αφού αρκετοί δεν έχασαν λεπτό απ’ τις συνεδριάσεις.

Οι θερμόαιμοι του ακροατηρίου. Ενσταντανέ στο φινάλε του πρώτου γύρου των δημόσιων ακροάσεων σημειώθηκε μεταξύ του «γνωστού αντιδραστικού» και του «υπεύθυνου για την κατάντια» (οι χαρακτηρισμοί που έδωσαν αντίστοιχα μάρτυρας και θεατής κατά τη διάρκεια λεκτικής αντιπαράθεσης).

Τα αγγλικά του (μάρτυρα) Θανάση Σταύρου. Άριστος γνώστης της αγγλικής με εξαίρετο ταλέντο στις αναλύσεις τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών όρων. Η στενογράφος όμως χρειάστηκε... απαλλαγή. Μαζί της και το ακροατήριο. Κύριε Σταύρου μου, ήταν too much καψόνι. Ανταπεξήλθε όμως. Και μπράβο της!

Ο χιουμορίστας Αρέστη. Και ο Χαραλάμπους. Ο Γεωργίου είναι ο συγκρατημένος της παρέας. Ο πρόεδρος της Επιτροπής και ο εκ δεξιών του συνάδελφός του πάντως είναι στιγμές που το διασκεδάζουν. Βαρέθηκαν λίγο τις φωτογραφήσεις σε κάθε αλλαγή φρουράς μάρτυρα, ωστόσο κ. Αρέστη οι συνάδελφοι φωτογράφοι σου έχουν φτιάξει άλμπουμ.

Η νότα Εκκλησίας στην Επιτροπή. Διακριτικός ο κ. Αρέστη ερωτά άπαντες ως προβλέπεται «αν έχουν πρόβλημα να ορκιστούν στο Ευαγγέλιο». Για έναν ήταν σίγουρος ότι δεν θα είχε και του το είπε. Για τον Ταουσιάνη. Τον αναγνώρισε όχι μόνο λόγω αξιώματος στη ΣΚΤ, αλλά και λόγω αξιώματος στην τοπική εκκλησία της ενορίας του. Επίτροπος.

Ο «κατάσκοπος» κράτησε για το φινάλε ένα θετικό και ένα αρνητικό της όλης ιστορίας που διαδραματίζεται στο Συνεδριακό τις τελευταίες μέρες: Μπορεί η Επιτροπή να αυτοαποκαλέστηκε (αστειευόμενοι) ενώπιον Γενικού Εισαγγελέα κατά την ανάληψη των καθηκόντων «3G» λόγω των ονομάτων τους, ωστόσο το κανονικό... 3G είναι μάλλον αχρείαστο. Το εξαιρετικό wifi και οι εγκαταστάσεις του Συνεδριακού ενθουσίασαν τους συναδέλφους. Και πολύ σωστά. Άρτιες συνθήκες εργασίας με εσάνς Ευρώπης.

Είχαμε και νερά «Ομόνοιας». Πολλά νερά με πράσινο τριφύλλι στην καφετέρια του Συνεδριακού. Έντρομος... ο «κατάσκοπος» ρώτησε την υπάλληλο εκεί αν θα κατέβει η ομάδα για προπόνηση. «Όχι αγαπούλα, είναι απ’ την τελευταία συνέλευση της Ομόνοιας εδώ και μας έμειναν νερά», ήταν η αφοπλιστική απάντηση από την υπάλληλο της καφετέριας.