Σημερινή

Δευτέρα, 10/12/2018
RSS

Νέα δάνεια πέραν των €2 δις

| Εκτύπωση | 03 Δεκέμβριος 2017, 18:00 | Του Νέστορα Βασιλείου

«ΦΟΡΤΩΣΑΝ» ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟ 9ΜΗΝΟ ΚΥΠΡΟΥ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ

ΕΚΛΕΙΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2017. ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ «ΣΦΡΑΓΙΣΑΝ» ΜΕ ΖΗΜΙΕΣ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΕΝΝΕΑ ΜΗΝΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ. ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ Η ΣΤΟΧΟΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ «ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΓΚΟΛΙΘΟΥ» ΤΩΝ ΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ, ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΑΡΑΙΝΕΙ. Η ΟΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 2018, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΝΕΩΝ «ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ», ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Αίσθηση προκαλούν και οι αριθμοί του νέου δανεισμού, ο οποίοι ασφαλώς και δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητοι


Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από το μέτωπο της παραχώρησης νέων δανείων κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2017. Ενδεχομένως να είναι υπερβολική η χρήση της έκφρασης «άνοιξαν οι κάνουλες του δανεισμού», ωστόσο τα δεδομένα, όπως αποτυπώνονται εν πολλοίς στα οικονομικά αποτελέσματα των Τραπεζών Κύπρου και Ελληνικής, αλλά και της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, δεικνύουν την ύπαρξη κίνησης προς τα εμπρός. Με δεδομένο ότι τα δανειστικά επιτόκια βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, με βάση πάντοτε τα κυπριακά δεδομένα, τραπεζικοί κύκλοι αναφέρουν ότι παρατηρείται αύξηση στη ζήτηση και από τους Κυπρίους.

«Έσπασε το φράγμα» του 2016

Τα νέα δάνεια, τα οποία παραχώρησε η Τράπεζα Κύπρου την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2017, έχουν ήδη ξεπεράσει τα νέα δάνεια που είχε παραχωρήσει κατά τους 12 μήνες του 2016. Συγκεκριμένα, ο νέος δανεισμός, ο οποίος παραχώρησε, ξεπέρασε το €1,7 δισ., από το οποίο €1,3 δισ. δόθηκαν στην Κύπρο και €424 εκ. δόθηκαν από τη θυγατρική της εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στην "Σημερινή της Κυριακής" που κυκλοφορεί στα περίπτερα.