Σημερινή

Παρασκευή, 14/12/2018
RSS

Συνεχίζεται η «τρέλα» με το Bitcoin

| Εκτύπωση | 03 Δεκέμβριος 2017, 18:01 | Σημερινή

Αφού έσπασε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, αυτήν την εβδομάδα, το ψηφιακό νόμισμα bitcoin υποχώρησε την Παρασκευή στα 9.000 δολάρια, χάνοντας περισσότερο από το ένα πέμπτο της αξίας του, μετά το ιστορικό υψηλό των 11.395 δολαρίων που σημείωσε την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, το ψηφιακό νόμισμα σημείωσε πτώση της τάξεως των οκτώ ποσοστιαίων μονάδων, υποχωρώντας ακριβώς στα 9.000 δολάρια, πτώση μεγαλύτερη των 2.000 δολαρίων, σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, σημείωσε μικρή άνοδο, ανεβαίνοντας γύρω στα 9.400 δολάρια. Ένας παρατηρητής της αγοράς των ψηφιακών νομισμάτων ανέφερε ότι η πτώση αυτή είναι απόρροια των διακοπών στις συναλλαγές των bitcoin, καθώς και στην αύξηση των τιμών των ημερών μας. «Όπως είναι φυσικό, μέρος των κερδών βγαίνει από το τραπέζι», δήλωσε συγκεκριμένα ο Τσαρλς Χάιτερ, ιδρυτής της ιστοσελίδας «CryptoCompare.com». «Υπάρχει μεταβλητότητα στην αγορά αυτήν τη στιγμή και αυτό μεταφράζεται τόσο σε θετική όσο και σε αρνητική κινητικότητα στην αγορά», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Τέσσερα «κρυφά» χαρτιά

Αν και τις τελευταίες ημέρες όλα τα φώτα είναι στραμμένα στο bitcoin, υπάρχουν επίσης κάποιες μετρημένες στα δάχτυλα μετοχές που έχουν σημειώσει φέτος άνοδο αντίστοιχη με εκείνη του ψηφιακού νομίσματος.

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στην "Σημερινή της Κυριακής" που κυκλοφορεί στα περίπτερα.