Σημερινή

Πέμπτη, 13/12/2018
RSS

Γιώργος Μαύρος: Μπορεί η Κύπρος να είναι επιχειρηματικός πρω

| Εκτύπωση | 05 Νοέμβριος 2017, 18:02 | Του Σωτήρη Παπαδόπουλου

Γιώργος Μαύρος: Μπορεί η Κύπρος να είναι επιχειρηματικός πρωταγωνιστής

Η Κύπρος προσφέρει ένα απλοποιημένο, αποτελεσματικό και διάφανο φορολογικό σύστημα, που είναι πλήρως συμβατό με τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Είναι η εταιρεία που έχει την ευθύνη της υποδοχής όλων των επίσημων προσκεκλημένων άλλων χωρών που έρχονται στην Κύπρο. Η Skylink, ανοίγοντας επίσημα τις πόρτες της τον Ιούνιο του 2010, σε μία εγκατάσταση 1.600τ.μ., προσφέρει 24ωρη επαγγελματική εξυπηρέτηση VIP εδάφους και είναι αφιερωμένη στην παροχή άνετων υπηρεσιών για τους επιβάτες και το πλήρωμα. Ο ισχυρός άντρας της Skylink, Γιώργος Μαύρος, αναφέρει ότι η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας έδωσε στη Skylink Services Ltd την ευθύνη για την κατασκευή, τη διαχείριση και τη λειτουργία αυτής της νέας εγκατάστασης, λόγω των υψηλών προδιαγραφών της εταιρείας και των ποιοτικών υπηρεσιών της.

Πείτε μας λίγα λόγια για τη Skylink. Ποια είναι η αποστολή της και τι είναι αυτό που προσφέρει;

Η Skylink Services Ltd είναι ιδιοκτήτης και χειριστής του τερματικού στην Κύπρο, με έδρα το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας. Η εταιρεία έχει επεκταθεί και αποκτήσει μεγάλη φήμη και πελατεία, με έμπειρο προσωπικό που είναι εξειδικευμένο για την υποστήριξη όλων των εκτελεστικών και επαγγελματικών απαιτήσεων των πελατών μας. Ανοίγοντας επίσημα τις πύλες της τον Ιούνιο του 2010, αυτή η εγκατάσταση 1.600τ.μ. είναι μοναδική στην Κύπρο.

Η εταιρεία συνεχίζει να προσφέρει 24ωρη επαγγελματική εξυπηρέτηση VIP εδάφους και είναι αφιερωμένη στην παροχή άνετων υπηρεσιών για τους επιβάτες και το πλήρωμα. Σήμερα αντιπροσωπεύει πάνω από 400 διεθνείς εταιρείες παγκοσμίως, που είτε διαθέτουν είτε λειτουργούν εκτελεστικά αεροσκάφη, ενώ εξυπηρετεί αεροσκάφη που κυμαίνονται από πολύ ελαφρούς πίδακες έως μεγάλα αεροσκάφη, όπως το Boeing 747 και το Airbus 340.

Από ποιες χώρες έχετε πελάτες που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες σας και ποιες οι ιδιότητές τους; Ποιες οι απαιτήσεις τους;

Η Skylink Services Ltd προσφέρει τις υπηρεσίες της σε εταιρείες ανά το παγκόσμιο. Επίσης διαχειρίζεται την αίθουσα αρχηγών του κράτους στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας. Η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας έδωσε στη Skylink Services Ltd την ευθύνη για την κατασκευή, τη διαχείριση και τη λειτουργία αυτής της νέας εγκατάστασης, λόγω των υψηλών προδιαγραφών της εταιρείας και των ποιοτικών υπηρεσιών της. Αυτό το σαλόνι χρησιμοποιείται απ' όλους τους αρχηγούς κρατών, καθώς και από άλλους αξιωματούχους που επισκέπτονται τη Δημοκρατία.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει μπροστά της η εταιρεία;

Μία από τις πολλές προκλήσεις που κλήθηκε να φέρει εις πέρας η εταιρεία μας ήταν στις 6 Ιουνίου 2010, ο Αδελφός του Πάπας Βενέδικτος του XVI ολοκλήρωσε μια ιστορική επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, αναχωρώντας από την αίθουσα αρχηγών του κράτους στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας. Επίσης, το δεύτερο εξάμηνο του 2012, η Κυπριακή Δημοκρατία ανέλαβε την εκ περιτροπής Προεδρία της Ε.Ε., κατά τη διάρκεια της οποίας η εκτελεστική FBO και η αίθουσα κυβέρνησης των κρατών λειτουργούσαν αποτελεσματικά από τη Skylink Services Ltd, εξασφαλίζοντας ότι η αυξημένη κίνηση που οφείλεται σε όλους τους αντιπροσώπους και τους επικεφαλής του κράτους αντιμετωπίστηκε ομαλά και με επιτυχία. Τεράστιο χρέος ευθύνης φέρει η εταιρεία στο να προσφέρει υπηρεσίες σε πτήσεις επειγόντων ιατρικών περιστατικών, η οποία πρέπει να δρα άμεσα και αποτελεσματικά.

Η Κύπρος μπορεί να εξελιχθεί σε ένα επιχειρηματικό κέντρο; Ποιοι τομείς πρέπει να διαφοροποιηθούν;

Η Κύπρος μπορεί να εξελιχθεί σε ένα επιχειρηματικό κέντρο από την καλή γεωγραφική της θέση. Πρόσφατα έχει αποκτήσει μεγαλύτερη στρατηγική σημασία, καθώς βρίσκεται στο κέντρο των προσφάτως βεβαιωμένων αποθεμάτων φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου.

Επίσης η Κύπρος, όσον αφορά το φορολογικό μέρος, προσφέρει ένα από τα πιο ελκυστικά φορολογικά συστήματα στην Ευρώπη. Η χώρα προσφέρει ένα απλοποιημένο, αποτελεσματικό και διάφανο φορολογικό σύστημα, που είναι πλήρως συμβατό με τους νόμους και τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι τομείς που πρέπει να διαφοροποιηθούν είναι η ίδρυση τουριστικών θέρετρων και η δημιουργία πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων, οι οποίες θα πληρούν τα υψηλά στερεότυπα των επενδυτών.